Специалисти от Световната здравна организация (СЗО) са на мнение, че

...
Специалисти от Световната здравна организация (СЗО) са на мнение, че
Коментари Харесай

СЗО: Произходът на коронавируса може да е свързан с търговията с животни в Китай

Специалисти от Световната здравна организация (СЗО) са на мнение, че произходът на новия ковид може да е обвързван с търговията с животни в Китай, оповестява организация Блумбърг.

Медията напомня, че тази седмица се чака да бъде оповестен отчетът, в чието правене участваха специалисти от СЗО, които по-рано посетиха китаййския град Ухан.

По сведения на организацията показаните в документа заключения надалеч няма да бъдат дефинитивни. В отчета се допуска,че ще бъде изтъкната версията, че коронавирусът може да бъде подобен по генезис с вируса, пораждащ тежкия изострен респираторен синдром (ТОРС). Негови първични преносители са били прилепите, а хората са били инфектирани от него от хималайските цивети, се споделя в материала.

В обявата се цитират думите на английския зоолог Питър Дашак, който е бил измежду експертите под управлението на СЗО, посетили Китай. Той заяви, че на пазарувам в Ухан се продавали животни, които са могли да бъдат инфектирани от прилепи и са предали ковид на хората. Съществен извод в отчета е, че по същия път, по който е зародил ТОРС, е минал и новият ковид.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР