Специалисти от родилното отделение на шуменската болница спасиха бебе, което

...
Специалисти от родилното отделение на шуменската болница спасиха бебе, което
Коментари Харесай

Шуменско бебе се роди едва 700 грама, спасиха го!

Специалисти от родилното поделение на шуменската болница избавиха бебе, което тежи едвам 700 грама. 30-одишната майка е постъпила по неотложност на 23 април, а новороденото момченце проплакало при започване на седмия месец от бременността. При раждането бебето не дишало, било реанимирано и нормализирано, след което превозено до Специализираната болница по акушерство и гинекология във Варна, оповестява " Трафик Нюз ".

``
реклама

То ще остане под наблюдаване там минимум два месеца. Майката, която е от селата в община Нови пазар, към този момент е изписана в положително положение. А момченцето е най-голямата й наслада, тъй като съгласно осведомени дълго време е желала да стане майка.

Секциото, осъществено по неотложност е било дело на екипа на доктор Ивайло Балабанов, доктор Ивелина Маринова и началника на неонатологично поделение доктор Лиляна Куздова.

" За нас това е достижение и горделивост. Благодарение на положителните експерти и база, която имаме, раждането мина сполучливо ", сподели доктор Куздова пред shumenonline.bg.

Припомняме, че от 2009 година в България са въведени европейските стандарти по неонатология, съгласно които всяко дете, родено над тегло 600 грама и с проявени признаци на живот, се записва като живородено и се поставят медицински грижи за спасяването му.

Преди това стандартът гласеше, че новородените с тегло под 1000 грама трябваше да преживеят 7 дни, с цел да се записват като живородени.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР