Специалисти от Геозащита ще направят оглед на активиралото се крайбрежно

...
Специалисти от Геозащита ще направят оглед на активиралото се крайбрежно
Коментари Харесай

Специалисти от Геозащита правят оценка на щетите след свлачището в Сарафово

Специалисти от " Геозащита " ще създадат оглед на задействалото се крайбрежно свлачище в бургаския квартал " Сарафово ". Поройният дъжд преди два дни провокира срутване на земни маси на метри от крайните къщи в квартала. От общината са подали сигнал към районното министерство и ще аплайват за финансиране за изцяло подсилване на бреговата линия.

След падналите 90 л на куб. м дъжд в Сарафово жителите са обезпокоени за къщите си, които са на метри от морския бряг, поради свлачището.
Александър: Свлачището, както е тръгнало сега, всеки идващ дъжд, който прелива канавката и продължава да свлича земни маси надолу - резултатът на доминото - ще продължава във вътрешността, може центъра на Сарафово един ден да се окаже колелото на летището.

Иван Вълчев: Според нас има заплаха, тъй като брегът пада и при идващ дъжд може би обстановката ще е още по-лоша.
Гинка Георгиева: Трябва да се направи нещо, да се укрепи и да се изтичат тези води, да не са в къщите.

 © Българска телеграфна агенция
По думите на кмета на Бургас в годишния отчет от " Геозащита " няма информация за всички рискови зони на територията на община Бургас, които подлежат на укрепителни действия.
Димитър Николов, кмет на Бургас: Тази зона, която през днешния ден посетихме в тази годишния, в миналогодишния и по миналогодишния отчет, липсваха като незабавни сектори. Интересно за какво, само че въпреки всичко те са специалисти, аз не мога да отговоря на този въпрос.Неделин Недялков, кмет на Сарафово: Аз персонално не съм виждал подобен дъжд и такова срутване на земни маси тук до момента не е имало.
До края на седмицата представители на " Геозащита " ще създадат изследвания и проучвания на терена и ще предложат аварийно-укрепителни действия. Според тях директен риск за къщите в Сарафово няма.
 Пороен дъжд провокира свлачище при моста за Сарафово Пороен дъжд провокира свлачище при моста за Сарафово
110 литра на квадратен метър дъжд са паднали единствено за 3 часа в Ахтопол, споделиха за Българска национална телевизия от Националния институт по метеорология и хидрология. Сериозни ва...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР