Специалистът смята, че напрежението и споменаването на името на Фонда

...
Специалистът смята, че напрежението и споменаването на името на Фонда
Коментари Харесай

Андрей Янкулов, АКФ: Виждаме сериозни турбуленции в съдебната сис...

Специалистът счита, че напрежението и споменаването на името на Фонда и искрите сред партиите са във връзка избора на състава на регулаторите.

 

Правозащитникът акцентира, че съпредседателят на „ Демократична България ” Христо Иванов няма и в никакъв случай не е имал нищо общо с Антикорупционния фонд. Той добави, че АКФ има ръб, шеф и цялата му активност е обществена.

По думите му идващият основен прокурор би трябвало да го избира бъдещият Висш прокурорски съвет, формиран със сегашните промени в Конституцията.

 

„ Главният прокурор ще продължи да бъде отпред на институцията, която си резервира цялостната и неконтролирана обвинителна функционалност в България. Конституцията трябваше да разчупи този монопол. Голямата неконтролирана и небалансирана власт на основния прокурор остана. Позицията на основния прокурор ще продължи да бъде значима. В институцията Прокуратура има настояща институционална просвета. Тя няма да се промени от през днешния ден до на следващия ден ”, безапелационен бе Янкулов.

Експертът отхвърли хипотезата, че АКФ прави изборно своите следствия. „ Двете огромни незаконни мрежи за непозволено въздействие в правораздаването – на Петьо Петров-Еврото и на Мартин Божанов-Нотариуса бяха разкрити вследствие на работата на нашата организация. Не на антикорупционните органи и институции, които имат огромен бюджет ”, разясни той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР