Специален влак с организирана туристическа програма ще пътува по теснолинейката

...
Специален влак с организирана туристическа програма ще пътува по теснолинейката
Коментари Харесай

Билетите за туристически влак за теснолинейката от гара Септември до гара Аврамово вече са в продажба |

Специален трен с проведена туристическа стратегия ще пътува по теснолинейката на 14 август от гара Септември до гара Аврамово, заяви БДЖ.

Гара Аврамово е най-високата достигната от железница околност на Балканския полуостров. Очаква се влакът да престои там час и половина.

Пътуването ще съвпадне с обичайния народен фолклорен събор на поляните до гара Аврамово: „ С хора и песни край релсите тесни “. Пътуващите ще имат опция да се причислят към програмата по време на престоя на влака в гарата.

Влакът ще бъде формиран от общоприети пътнически вагони и товарни вагони, теглени от дизелов локомотив, каквито смесени композиции са пътували всеки ден по линията до прекъсването на товарното придвижване при започване на века. Към състава на влака ще бъде включен и вагон бистро.

Композицията потегля от гара Септември в 10:45. По време на пътуването са планувани спирки в гара Цепина за разглеждане на Дом-музея на теснолинейката. Спирки ще има на гара Велинград и на гара Цветино – една от най-колоритните по маршрута и за фотопауза в дивата околност край спирка Света Петка, където в предишното парните локомотиви са зареждани с вода.

На връщане от Аврамово влакът ще престои на новата планинска спирка Стоян Митов, открита в чест на 100-годишнината от приемането на закона за изграждане на теснолинейката, както и на спирка Велинград-юг, ситуирана в непосредствена непосредственост до известния велинградски парк „ Клептуза ”. Композицията ще дойде в гара Септември в 18:35 ч.

Двупосочният билет е на цена 45 лева, като за един пасажер е включено непокътнато място в двете направления. Децата до 7-годишна възраст ще се возят гратис, като при закупуване на билети е нужен документ, удостоверяващ тяхната възраст. Децата на възраст до 10 години наложително би трябвало да пътуват с компаньон.

Билети могат да бъдат закупени онлайн на следния линк и от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР