Специален панел в японското правителство обмисля въвеждането на нови насоки,

...
Специален панел в японското правителство обмисля въвеждането на нови насоки,
Коментари Харесай

Япония обмисля нови мерки срещу Covid - и двегодишните с маски

Специален панел в японското държавно управление обмисля въвеждането на нови насоки, които, наред с други неща, биха предложили децата на две и повече години да носят маски за лице, „ когато е допустимо “, съгласно осведомителната организация Киодо, оповестява RT.

Ако бъде призната, мярката ще се отнася на първо място за дневните и извънучилищните заведения за възпитаници от началното учебно заведение.

Проектопрепоръките, представени от публицистите, оставят място за изключения, само че разясняват, че „ няма потребност “ да се упорства децата да носят маски, „ когато се усещат зле или имат усложнения да ги носят непрестанно “. Децата под две години ще останат освободени, като чиновниците показват задушаване и топлинен удар като вероятни опасности.

Такаджи Уакита, началник на Националния институт по инфекциозни заболявания, акцентира значимостта на намаляването на предаването на инфекции измежду доста младите и възрастните хора. Той предизвести, че до момента в който „ броят на нови случаи на ковид стартира да понижава измежду младите генерации “, обстановката към момента няма да се усъвършенства, „ в случай че не забележим наклонност на спад измежду децата и възрастните хора “.

Новината идва в миг, когато мощно заразният вариант Omicron набира скорост в Япония. В четвъртък страната за първи път записва повече от 100 000 инфекции дневно.

За момента голям брой дневни центрове в Япония трябваше краткотрайно да затворят вратите си заради бързото разпространяване на вируса.

В редица страни съществуват мандати за маски за деца в училище; те обаче засягат най-много по-възрастните групи.

Освен това наложителното носене на маски за лице в учебните заведения се оказа мощно разделящ проблем, като някои родители изрично се опълчиха на мярката. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР