Спецчасти са влезли в Министерството на околната среда и водите

...
Спецчасти са влезли в Министерството на околната среда и водите
Коментари Харесай

Спецчасти нахлуха в МОСВ, Гешев не уведомил Борисов за акцията

Спецчасти са влезнали в Министерството на околната среда и водите (МОСВ), научи Actualno.com.
По предварителна информация се вършат обиски и се изземват документи.
Пред постройката на ведомството има засилено полицейско наличие. Акцията по всяка възможност е обвързвана с водната рецесия в Перник.
По неофициални данни, е задържан шефът на ВиК в Перник Иван Витанов. Той трябваше да бъде освободен от поста си през утрешния ден.
По информация на NOVA задържан е и някогашният регионален шеф на Перник Ирена Соколова.
" Това дали има арестувани за 24 часа, ще стане ясно до края на деня. " Това сподели на брифинг в Перник главният прокурор Иван Гешев във връзка със спецакцията поради водната рецесия в града.
„ Не съм имал среща с регионалния шеф на  Перник, проведох среща с кмета на града. Очакват се съществени резултати от тази акция “, разяснява още Гешев.
„ Подробни изказвания ще даде профилираната прокуратура, където ще бъдете осведомени с всички детайлности на досъдебното произвеждане. На територията на Перник и София се организира досъдебно произвеждане, обвързвано с водната рецесия в Перник.
Действията се организират от следователи от профилираната прокуратура, взаимно с ДАНС, Министерство на вътрешните работи и КПКОНПИ. В Министерство на околната среда и водите се прави инспекция от чиновници на ДАНС и Министерство на вътрешните работи, по отношение на разпределената от мен инспекция, касаеща другите разрешителни режими за отпадък импорт от Италия “, разяснява обвинител номер едно.
Той уточни, че не е уведомявал премиера Бойко Борисов за акцията. " Той най-вероятно е осведомен, тъй като работим взаимно с Министерство на вътрешните работи. "
Такива дейности няма по какъв начин да се проведат независимо от спецпрокуратурата. Положението в Перник е трагично ", разяснява още основният прокурор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР