Спешният център в Сандански има нужда от нова линейка, тъй

...
Спешният център в Сандански има нужда от нова линейка, тъй
Коментари Харесай

В Сандански искат нова линейка

Спешният център в Сандански има потребност от нова кола за спешна помощ, защото медиците там разполагат с транспортни средства, които нито са в положително положения, нито са високопроходими. На този декор не липсват и случаи, колите за спешна помощ, с които разполага филиалът да аварират на път, обслужвайки сигнал за незабавен пациент.

67 обитаеми места и близо 37 000 души обслужва филиала за Спешна здравна помощ в Сандански. Това демонстрират данните на Здравното министерство, а съгласно ведомството има 5 налични незабавни коли за спешна помощ. Според медиците обаче те са две.

" Много постоянно последните години се е случвало колите за спешна помощ да бъдат викани по неотложност на адрес и по средата на пътя да закъсат. Налага се водачите в придвижване да ги ремонтират, до момента в който има пациенти откъм гърба. Покриват тече. Налагало се е да държим кофа, с която да събираме водата ", съобщи Валентина Джавалекова - ръководител на синдикална секция към профсъюз " Защита " и старша сестра в Спешния център.

" По документи имаме 5 коли за спешна помощ, на процедура работещите са 2. Едната непрекъснато е в ремонт ", сподели Стоян Грозданов-старши водач и парамедик.

" Многократно имаме случаи да не можеш да достигнеш до адрес поради повреда на колата за спешна помощ. Писали сме доста пъти до министъра ", изясни пред Българска национална телевизия Георги Бакалов - секретар на синдикална секция към профсъюз " Защита " водач - парамедик.

Българска национална телевизия потърси позицията и на Министерство на здравеопазването, от там споделиха, че са направени няколко публични поръчки и 37 коли за спешна помощ се чакат при започване на месец март, както и една високопроходима.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР