Спешните телефони на пожарната в Пловдив прегряха от сигнали.Повече от

...
Спешните телефони на пожарната в Пловдив прегряха от сигнали.Повече от
Коментари Харесай

Спешните телефони на пожарната в Пловдив прегряха от сигнали за паднали дървета и клони

Спешните телефони на пожарната в Пловдив прегряха от сигнали.Повече от 300 позвънявания с искане за подпомагане за вреди, породени от падналия сняг, са постъпили през последните 24 часа в оперативния център, оповестиха от пожарната работа. Над 100 са вредите на коли, върху които са паднали клони. Почистването на пътните артерии от разцепени дървета и откършени клони в целия град продължава и все още.



В първите часове на нощта пожарникари и спасители са проправяли път през улиците на града, с цел да може през тях да премине снегопочистваща техника. Включили са се и чиновници на „ Градини и паркове “, " Чистота " и екипи на доброволните формирования. Към момента20 пясъкоразпръсквачаи 32 снегорина обработват улиците на града.По-късно денем в Пловдив се чакат мощни пориви напразно. От администрацията приканват да не се излиза на открито, поради заплахата от падащи предмети и клони.



Оказва се, че макар множеството предизвестия да не бъдат предприемани пътувания без съществени аргументи, хората не се вслушват и рискуват. Около 2 часа пред нощта трима младежи са потърсили помощ, защото автомобилът им е закъсал на пътя сред село Скобелево и Перущица. Четири часа екип от спасители се е опитвал да доближи до младежите, проправяйки си път и в последна сметка младежите са прибрани на топло и изсъхнало.



10 пожарни екипи са работили през цялата нощ.

В три след среднощ паднало дърво е било препречило и двете ленти на Автомагистрала „ Тракия “ в сектора на километър 130 – посока София. Екип на пожарната е разчистил пътя и придвижването е било възобновено. Разчистен е и пътят от Карлово за Калофер.

Натоварено е било дежурството за пожарникарите в Асеновград, които са обработвали сигнали в селата от родопската яка. Благодарение на дейните им дейности е възобновено придвижването от Асеновградкъм селата Лясково, Яврово и Добралък, отстранено е и голямо дърво на пътя сред Храбрино и Първенец.

Обилния снеговалеж в Родопската яка не стопира към този момент повече от 5 часа. Над 50 см е снежната завивка във високопланинските села.Заради тежкия и влажен сняг има доста паднали дървета и клони. Няма информация за бедстващи хора. Съобщава се само за пътен случай с автомобил, който излязъл от пътното платно на пътя за Дедово

По подавани сигнали повече от 40 огнеборци, спасители и доброволци не престават работа и през неделния ден.



В обществените мрежихората алармиратза редица обитаеми места към Пловдив, в които електрозахранването към момента не е възобновено.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР