Спешна нужда от кръвопреливане на кръв от тип АВ+ има

...
Спешна нужда от кръвопреливане на кръв от тип АВ+ има
Коментари Харесай

Спешна нужда от кръв АБ+ има детето, пострадало при екстремно селфи

Спешна потребност от кръвопреливане на кръв от вид " АВ+ " има момчето от Стара Загора, което пострада тежко при опит за рисково селфи.
" Търси се единствено тази кръвна група, тъй като в болничното заведение в Пловдив по нов способ я обработват за шест часа и незабавно би трябвало да я влеят. ", оповестяват близки на фамилията на Божидар. Спешното кръвопреливане би трябвало да се извърши най-късно в границите на идващите два дни.
От пловдивската УМБАЛ " Свети Георги " припомниха, че 14-годишното момче от Стара Загора е признато през уикенда по неотложност в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия (по-известна като Клиника по изгаряния) към лечебното заведение. Към момента положението на детето остава сериозно, показаха за Actualno.com от болничното заведение.
Направени са му две интервенции – главно за понижаване на площта на изгарянията, т.е. една част от тях са свободни кожни пластики, само че рискът за живота му не е отминал. От клиниката напомнят също, че той е признат с 56% дълбоки изгаряния и е подложен на апаратна вентилация.
Хората, които имат подготвеност да оказват помощ с кръводаряване, могат да се свържат с бащата на момчето Николай Тодоров на телефон 0897 68 10 98
Междувременно, в Асеновград ще се организира годишната кръводарителска акция. Районният център за трансфузионна хематология-Пловдив провежда акцията за безплатно кръводаряване, която тази година ще се състои на 18.01.19 година (петък) и 21.01.19 г.(понеделник) от 09:00 ч. до 12:30 ч. в постройката на община Асеновград - зала 517, етаж 5.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР