Спектакълът "Хронолог", който получи номинация за наградата "Икар" на Съюза

...
Спектакълът "Хронолог", който получи номинация за наградата "Икар" на Съюза
Коментари Харесай

Играят отново номинирания за Икар спектакъл Хронолог във Видин

Спектакълът "Хронолог ", който получи номинация за премията "Икар " на Съюза на артистите в България, ще бъде показан още веднъж във Видин. Номинацията е в категорията "Най-добър куклен театър ".
"Хронолог " беше основан от Държавен куклен театър-Видин и спектакъл "Де ла Масю " от Франция за културната стратегия на българското европредседателство. Идеята за него е на френския режисьор Езекел Гарсия Ромеу.
Нищо не е всекидневно в този театър, сподели шефът на видинския куклен спектакъл Поли Трифонова.
"Подавайки материалите, с цел да аплайваме в Съюза на артистите за премията, бях малко разколебана, тъй като спектакълът е в действителност толкоз нетрадиционен и друг, че не бях сигурна какво внимание ще му бъде отделено. Затова ми е безпределно огромна насладата, че сме толкоз високо оценени, тъй като две са представленията от всички куклени театри, които са номинирани за премията. Това е нашият "Хронолог " и един театър на бургаския куклен спектакъл, който аз съм гледала и представлението в действителност е отлично. "
"Хронолог” ще бъде показан на 7 и 8 март, от 14:00 и 17:00 часа в Конферентен център на Областна администрация - Видин. На 11 март спектакълът е включен в програмата на Софийския сценичен салон на Съюза на артистите в България. Наградените спектакли ще бъдат оповестени на 27 март - Международния ден на театъра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР