Спектакълът Дървобезкорен“по емблематични разкази на Николай Хайтовще гостува в Плевенна

...
Спектакълът Дървобезкорен“по емблематични разкази на Николай Хайтовще гостува в Плевенна
Коментари Харесай

Хайтовите герои оживяват в представлението „Дърво без корен“ 29 март, 19.00 часа, зала „Катя Попова“

Спектакълът „ Дървобезкорен “по емблематични разкази на Николай Хайтовще гостува в Плевенна 29 мартот 19.00часа в зала „ Катя Попова “. Актьорът Илиян Марков е съумял да завоюва доверието на наследниците на огромния повествовател Хайтов и майсторски се превъплъщава в героите от разказите„ Мъжки времена “,„ Изпит “и„ Дървобезкорен “. Сценографията и костюмите са на Бояна Бъчварова, а хореографията е на Асен Павлов.

Представлението се радва на цялостни салони със фенове в нов спектакъл на НДК.

Хайтовите герои препускат през вихъра на живота, до момента в който не стигат до миг, който ги трансформира. Той обаче не трансформира връзката им с технитекорени.Далеч ли сме ние от там? Забравили ли сме? Имаме ли късмет вътре в себе си да потърсим тази връзка и откривайки я, да се опознаем по-добре?

„ Вярвам, - споделя артистът, че светът, разказан от Николай Хайтов, не е липсващ и че няма да изчезне, до момента в който има кой да ни припомня за него “.

Колко време може еднодървода живее, в случай че е прекратена връзката с неговиякорен? Колко време ще продължи да съществува откакто е вечебезжизнено и не е изтляло? Има ли връщане обратно и може ли тази връзка да бъде възобновена?Не може мъртводървода пуснекорен, само че е допустимо откорена да избие новодърво.

Илиян Марков е притежател на огромната премия от фестивала за българска драматургия вШумен, 2022 г.Спектакълътвълнува, разплаква и ни прави съпричастни към тематиките на героите на Хайтов, а те са всеобщи, човешки, годни за всички генерации.

Билети се продават на билетната касанаул. „ Бъкстон “3/в непосредственост до ОбщинаПлевен/и в мрежата наГрабо.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР