Спектакълът Чичовци по Иван Вазов е първата премиера на Драматичен

...
Спектакълът Чичовци по Иван Вазов е първата премиера на Драматичен
Коментари Харесай

Първа премиера за стотния сезон на драматичния театър в Стара Загора 

Спектакълът „ Чичовци ” по Иван Вазов е първата премиера на Драматичен спектакъл " Гео Милев "   - Стара Загора, за неговия стотен сезон . Той е драматизация на Юрий Дачев, режисурата е на Бина Харалампиева, сценографията и костюмите - на Теодора Лазарова, а музиката - на Асен Аврамов. 
В представлението феновете ще видят Ивелин Керанов, Христофор Недков, Жоро Райчев, Мария Енева, Стефан Борисов, Елена Азалова, Цветомир Черкезов, Илчо Димитров, Илина Илиева, Кольо Стайков и Иван Калошев. 
„ Никой публицист, както Вазов, не обича героите си и когато няма по какъв начин да не бъдат обичани, и когато няма защо. Никой не е толкоз великодушен в опрощаването на кривиците им. Продължаваме обаче постоянно да се отнасяме към Вазовото милосърдие много едностранчиво. Забавляваме се с хумора му, само че бягаме от щипещата сол в него. А тя и през днешния ден попада в живи рани: безконечното ни ослушване от кое място духа вятърът, навикът ни да гледаме света отвисоко, геройството за един ден, самоувереността ни, че всичко знаем и разбираме и най-важното: забележителният ни гений да оцеляваме. Колкото и да става мъчно понятен за англоговорящото ни Отечество Вазовият език, ние, май до момента в който ни има, ще сме „ вътре “, в „ Чичовци “ . Защото, какво толкоз се е трансформирало? Нито сме се научили да четем себе си, нито е изчезнало усещаното, че „ Въздухът трепери ", споделя Юрий Дачев.
Премиерата е на 10 октомври от 19 часа на огромната сцена на държавна такса " Гео Милев ", а идващите представления са на 15 и 22 октомври.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР