Спечелили сме време да решим проблемите по пакета Макрон. Това

...
Спечелили сме време да решим проблемите по пакета Макрон. Това
Коментари Харесай

Новаков доволен от спечеленото време за търсене на компромис

Спечелили сме време да решим проблемите по пакета " Макрон ". Това счита евродепутатът Андрей Новаков. Има текстове, които не удовлетворяват на 100% позицията ни по мобилния пакет, само че си спечелихме ужасно доста време, с което да решим казуса, регистрира той на брифинг в Народно събрание.
Спечелихме си повече от година и половина, с цел да намерим компромис, изясни Новаков.

Припомняме, през вчерашния ден евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП разгласи победа на българската позиция след гласуването в комисията по превоз на Европейския парламент промени в пакета за подвижност. Срещу пакета подвижност български превозвачи стачкуваха, а през вчерашния ден и заплашиха, че ще предизвикват референдум за излизане на страната от Европейския съюз.

В текстовете е признато, че отпада условието българските превозвачи да връщат водач в България на всеки 3 седмици. Черно на бяло отпадна тоталната възбрана за потребление на кабините за отмора, удовлетворен е Новаков, защото това бе един от сериозните проблеми за превозвачите ни.

Евродепутатът е отчаян от рецензиите на опозицията по тематиката. Съжалявам, че с хляба на тези хора се заиграват по този противен метод, съобщи той. Все още даже не сме получили формалния документ от Народното събрание за това какво е останало, а към този момент разбираме, че той бил неуспех, акцентира Новаков.

След вчерашното решение в комисията по превоз в Европейския парламент, през днешния ден евродепутатът Петър Курумбашев също уточни, че борбата против мобилния пакет продължава и към момента е рано да " бием тъпана " за победа. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР