Спазват ли се COVID мерките по морето? Освен заведения, бензиностанции

...
Спазват ли се COVID мерките по морето? Освен заведения, бензиностанции
Коментари Харесай

Започват проверки за спазването на COVID мерките по плажовете на Черноморието

Спазват ли се Коронавирус ограниченията по морето? Освен заведения, бензиностанции и търговски обекти, инспектори от три министерства ще ревизират и плажните линии.

В центъра на Поморие сега е претъпкано с туристи, които търсят места по заведенията за хранене и питейните заведения. Точно поради огромното скупчване на хора и пренебрегването на ограниченията против ковид от три министерства стартират инспекции.

А на плажа в Поморие 70-годишният избавител Александър Домусчиев прецизно следи за Коронавирус рестриктивните мерки.
Снимка: btvnovinite.bg
" Маски примерно тука не можеш да го накараш, тъй като той влиза във водата, само че дистанцията да съблюдават и най-много тука има гратис имунизиране всеки божи ден, който желае може да отиде да се имунизира ", споделя спасителят.

Основната му задача е да следи да няма скупчване на хора. Но виждаме, че под някои чадъри има по 5-6 души, споделя ни, че това са фамилии и те са на същото разстояние освен на плажа.
Снимка: btvnovinite.bg
Дезинфектанти са сложени на всеки вход и излаз на плажа. Старателно се почистват и плажните такъми.

" Дезинфекция на масичката и шезлонгите, след всяко овакантяване на клиентите се обработва ", споделя Любомир Богданов, касиер на чадърите.
Снимка: btvnovinite.bg
Според летовника Николай Теодосиев обаче „ на плажа няма никакви ограничения! “.

" Дистанция не съблюдавам и маски също не нося! ", споделя Кристина Мирашняк, от Украйна.

Плажовете по цялото Южно Черноморие са претъпкани и шезлонгите и чадърите не доближават.

" Колкото и да се стараем, нито страната, нито ние имаме силата да накараме безусловно всички хора на целия плаж да съблюдават отдалеченост едни от други, естествено предизвестяваме ги, каним ги да се раздалечат едни от други, само че това е ситуацията ", споделя Симеон Цветков, концесионер на плаж " Бургас-Север ".

Струпване на огромни групи от хора има и по питейните заведения и заведенията за хранене. По Черноморието междинната заболеваемост от COVID-19 към този момент е 60 на 100 000, а разновидността „ Делта “ е преобладаващ.

Лекари: Преболедувалите Коронавирус са изложени на по-голям риск в жегите На плаж в пандемия: Спазват ли се противоепидемичните ограничения по морето? 393 нови случая на ковид за последното денонощие у нас Намираме се при започване на четвъртата Коронавирус вълна (ОБЗОР) Близо 350 нови случая на COVID-19 у нас На база секвенираните проби: „ Делта “ разновидността на COVID-19 доминира у нас Кацаров: България жертва възрастните, неточности са коствали над 10 000 живота От 29 юли нови правила за влизане в България от страни в „ алената зона “ за COVID-19 Поправена компютърна неточност подвигна изцяло имунизираните с близо 137 хиляди за ден 193 са новите случаи на ковид у нас
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР