Спазваме стриктно закона, това се казва в правото на отговор

...
Спазваме стриктно закона, това се казва в правото на отговор
Коментари Харесай

Фирмата собственик на златния гьол на Капитан Андреево в отворено писмо: 100% сме изрядни

Спазваме прецизно закона, това се споделя в правото на отговор от компания „ ПиЕфСи” ЕООД ангажирана с осъществяването на активността по член 190 от ЗВД, а точно профилактичната стерилизация на влизащите в Р.България МПС през Граничен контролно-пропусквателен пункт с Република Турция.

Публикуваме цялостния текст:

Уважаеми Дами и Г-да Журналисти,
Уважаеми Медийни Институции

Поради огромния публичен интерес за страната и района и множеството спекулации по отношение на активността на ръководеното от мен сдружение, с сегашния отчет бих желал да Ви срещна в резюме с главните цели и отговорности на компанията, а точно:

Юридическото лице „ ПиЕфСи” ЕООД е благосъстоятелност на компания „ САНИКО БЪЛГАРИЯ” ООД – сдружение с дълготраен опит в бранша на дезинфекцията, дезинсекцията и дератизацията.

И двете сдружения имат за съществени цели и задания ограничение на разпространяването на заразните болести и понижаване на вероятността от пораждане на такива по хората, животните и растенията, като компания „ ПиЕфСи” ЕООД е с основна устременост към унищожаването на патогенни микроорганизми във външната среда – стерилизация.

През 2013 година „ ПиЕфСи” ЕООД се яви на конкурс извършен от БАБХ по отношение на избор на реализатор за профилактичната стерилизация на моторни транспортни средства влизащи в Република България от трети страни в тази ситуация от Република Турция, разказана в чл.190 от Закона за ветеринарномедицинската активност.
Спазвайки прецизно плануваните в този контракт отговорности, сдружението е осигурило всичко належащо по закон с цел да прави гореописаната активност, включително: построени са и се поддържат нужните дезинфекционни площадки и съоражения, нает и подготвен е нужния дипломиран личен състав включително и лица с нужното ветеринарномедицинско обучение,осигурена е система от дозатори с нужния препарат за стерилизация,монтирано е видеонаблюдение със специфичен софтуеър, посредством който се прави точната отчетност на миналите МПС,като всички регистрационни номера на транспортните средства се записват в база данни и разрешават лесна инспекция от страна на БАБХ или други способени органи и други.
Всички тези задължения по контракта си с БАБХ нашето сдружение е описало в капиталова стратегия,която е неразделна част от него, осъществени са също по този начин и доста други спомагателни усъвършенствания.

От момента на сключване на контракта с БАБХ от страна на сдружението са подхванати всички дейности по цялостната организация на непрекъснатото непрекъснато осъществяване на въпросната активност на трите Граничен контролно-пропусквателен пункт с Р.Турция – Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево”,ГКПП „ Лесово” и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново”. Огромна отговорност за нас е обезпечаването на биосигурност и качественото осъществяване на дейностите по стерилизация, само че също по този начин и не по малко значимо е надлежното събиране и внасяне в бюджета на страната на държавните такси избрани от Министерски Съвет в „ Тарифа за таксите” които преминаващите ППС заплащат съгласно законите на страната.
Държа да подчертая че при осъществяването на този контракт няма разходване на никакви публични средства,тоест всички събрани пари под формата на държавни такси влизат на 100 % по сметките на Министерство на земеделието и храните както е несъмнено в закона,тоест държавата/БАБХ/ не заплаща на компания „ ПиЕфСи” ЕООД никакви средства под никаква форма.

За интервала от началната дата на този контракт – 12.03.2013, досега, размера на събраните и импортирани от „ ПФС” ЕООД в бюджета средства е почти
28 000 000 ЕВРО
19 000 000 ЛЕВА
В интервала преди сключването на нашия контракт,когато активността по стерилизация се извършваше от чиновници на БАБХ крайната цена за клиентите се формираше от държавната такса плюс комисионната по ценоразпис на обслужващата банка на съответното Граничен контролно-пропусквателен пункт. Всички разноски и вложения по активността тогава бяха за сметка на страната.
В момента държавната такса постъпва напълно в бюджета,всички разноски и вложения по активността са за сметка на „ ПиЕфСи” ЕООД като в същото време крайната цена за клиентите не се трансформира от интервала преди подписване на контракта,тоест в границите на въпросната банкова комисионна ние заплащаме всички дължими налози и покриваме разноските по активността,като осъществяваме и облага.

За да е по ясно за всички ползвам следната таблица като примерна подробна разбивка:
такса стерилизация на ЛЕК АВТОМОБИЛ

Преди началото на контракта

Държавна такса 4лв.
Комисионна банка 1лв.
Крайна цена клиент 5лв.

Издръжката на активността бе напълно за сметка на страната

След подписване на контракта

Държавна такса 4лв.
Такса Обслужване ПиЕфСи 1лв.
Крайна цена клиент 5лв.

Издръжката на активността е напълно за сметка на компанията,държавните такси постъпват напълно в бюджета. От 1лв. такса обслужване – 16ст. постъпват също в бюджета като Данък добавена стойност, и след приспадане на разноските остава облагата на сдружението, върху която също се заплаща 10 % корпоративен налог към страната.
Мисля,че тук е доста значимо да се означи че през 2013г. след договаряния с българските превозвачи и браншови организации и за подкрепяне на българските транспортни компании,още незабавно след сключване на контракта ни с БАБХ,бе подписано съглашение с превозвачите и българските тежкотоварни ППС бяха освободени от такса обслужване, т.е. те заплащат единствено дължимата по закон държавна такса.
През годините на осъществяване на контракта неведнъж сме били проверявани от редица Министри на Министерство на земеделието и храните, включително и от проф. Бозуков като подобен в предходния длъжностен кабинет през 2017г, органите на Национална агенция за приходите, Икономическа Полиция, Инспекция по Труда и всички други способени органи,като разполагаме с документите от тези инспекции. И все още такива инспекции се правят ежеседмично и ежемесечно и в никакъв случай съществени нарушавания не са намирани,като за нас тези инспекции съставляват и са доказателство за положителната ни работа през годините.
Уважаеми Дами и Г-да пиша Ви нашата позиция, за да потвърдя и Вие да разберете, че ръководената от мен „ ПиЕфСи” ЕООД е правилен сътрудник и прецизно и тъкмо извършва и постоянно е изпълнявала поетите задължения към БАБХ по този контракт, и също по този начин с цел да стане ясно,че ние доста държим на правилните партньорски взаимоотношения с Държавата в лицето на МЗХ/БАБХ като възложител по сегашния контракт.

От наша страна са направени всички вложения разказани в капиталовата ни стратегия, също по този начин непрестанно влагаме нужните средства с цел да може материалната ни база да бъде на европейско равнище.
Уважаеми Дами и Г-да Журналисти,Уважаеми Медийни Институции,
в последните седмици сме подложени на голям напън и гневна офанзива от страна на редица държавни органи, най-много от Национална Агенция за Приходите.
При над 10 поредни инспекции на пунктовете за стерилизация бяха открити и глобени няколко нередности,като най-съществената бе, че не сме подменили в период няколко от старите касови апарати с новите изисквани от Национална агенция за приходите,като заради пандемията това е постоянно срещано нарушаване при доста компании.
По старите апарати сме се отчитали съответно и ежемесечно към Национална агенция за приходите и органите на организацията са приели и ревизирали нашите доклади,като постоянно сме заплащали дължимите налози прецизно,коректно и в период.
При актуалната офанзива ни бяха формирани голям брой актове, като подобен ни бе формиран даже и за разминаване сред пари в каса и доклад по касов уред с 3 лв., като имате впредвид че дневно минават стотици МПС и заплащат в друга валута,тоест е напълно обикновено да има такива дребни разлики в процеса на работа.
И досега с изключение на искане за проверка на компанията ние различен документ от Национална агенция за приходите нямаме,като на база публично изказаните подозрения от представители на приходната организация ни бе изпратена Заповед за използване на обезпечителни ограничения по отношение на компанията.Без никакви учредения ни бяха блокирани банковите сметки и касовите наличия на компанията,като бе изработен жесток,за благополучие несполучлив опит за изземване на касата на сдружението.

Държа да подчертая, че „ ПиЕфСи “ ЕООД няма нито ден забавяне при прецизното заплащане на налозите си към Държавата и даже в този момент в този сложен за нас миг те са платени още веднъж напълно и в период.
Всичко това се прави за да бъдем принудени да не можем да изпълняваме уговорките си по контракта с БАБХ и да бъде открито съображение той да бъде преустановен – характерен образец за опит за изземване на бизнес посредством използването на страната като инструмент за това.

Поради събития като тези в обществото все по постоянно витае думата „ национализация”,която дума изречена през 2021г. в страна членка на Европейски Съюз звучи страховито.
Нашето мнение е,че сме и постоянно ще спомагаме и оказваме помощ по всевъзможен метод на органите при инспекциите, само че няма да приемем под никаква форма недоказани тенденциозни изказвания от хора, чиято известност е мощно компроментирана и имащи за цел да навредят на връзките ни с възложителя по контракта,а точно БАБХ/МЗХ.
За този невиждан напън за изземване на бизнес в България от наша страна сме сезирали всички способени органи – прокуратура, съд, интернационалните институции, непознати медии и други Неправителствени организации,а в този момент сезираме и Вас, като заявяваме,че ще защитим ползите си по най – положителния законов метод и непременно ще търсим лична правосъдна отговорност от лицата които се пробват да изземат бизнеса ни.

При безпричинно и неоснователно повреждане на контракта ни от страна на страната ние ще потърсим правата си по правосъден ред и последвалото правосъдно решение ще бъде освен голям разход / вложения и пропуснати изгоди за периода на контракта / за страната, само че и съществено леке върху престижа на Министерство на земеделието и храните!

Уважаеми Дами и Г-да, Уважаеми Медии,
апелирам посредством правото ни на отговор да получим опция да изразим нашата позиция по гореописания проблем, имайки ясното схващане, че икономическите основи на страната ни се крепят върху бизнеса, който във времена на неустановеност има потребност от съблюдаване на ЗАКОНА, а Вие като Медийни Институции би трябвало да бъдете гарантът това да бъде по този начин!!!

29.06.2021 С УВАЖЕНИЕ:
Б.Карев
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР