Спасителният пакет за германския национален превозвач Lufthansa ще бъде обжалван

...
Спасителният пакет за германския национален превозвач Lufthansa ще бъде обжалван
Коментари Харесай

Обжалват спасителния пакет на една от най-големите авиокомпании

Спасителният пакет за немския народен транспортьор Lufthansa ще бъде обжалван от ирландската нискотарифна самолетна компания Ryanair. „ Правителствената помощ в размер на 9 милиарда EUR цели Lufthansa да се „ включи в продажбата на по-ниски разноски “ и ще затрудни конкуренцията за Ryanair, нейното дъщерно сдружение Laudamotion и конкурентния нискотарифен транспортьор easyJet”, сподели основният изпълнителен шеф на бюджетната самолетна компания Майкъл О’Лиъри.

Ryanair към този момент изиска от Европейския съд да анулира данъчните пакети, предлагани от Франция и Швеция само на самолетните компании, регистрирани в тези страни. Авиокомпанията също по този начин ще оспори препоръчаната договорка за помощ в размер на 767 млн. EUR за притежаваната от Lufthansa Austrian Airlines, с която се конкурира дъщерното сдружение на ирландската група Laudamotion.

Ryanair се опълчва на такива покупко-продажби, защото те са противозаконна държавна помощ според европейското законодателство, само че поддържа схемите, в това число държавното подкрепяне на заплатите вследствие на пандемията от ковид, защото те са налични за всички предприятия, тъй че не са противозаконни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР