Спасителна акция на Шуменското плато след инцидент с жена, паднала

...
Спасителна акция на Шуменското плато след инцидент с жена, паднала
Коментари Харесай

Акцията на Шуменското плато: Подхлъзналата се жена се е озовала на метри от пропаст

Спасителна акция на Шуменското плато след случай с жена, паднала в скалиста околност. Благодарене на бързата и професионална работа на спасители от пожарната и полицията в Шумен животът на туристката е избавен и тя е невредима.

„ Самата потърпевша се обади на тел. 112. Казала е, че се е подхлъзнала на пътека и е в безпомощно положение. Не е могла да се върне на пътеката, тъй като е било доста стръмно “, уточни Румен Ненов от РСПБЗН-Шумен.

Снимка: bTV

Жената съумява да изпрати координати. Пожарникарите и потърпевшата организират видеоразговор, след който откриват местоположението ѝ.

Открита е в безпомощно положение, хваната за шубрак

Районът е мъчнопроходим. Екип от бранш „ Специални тактически дейности “ също се отзовава. Оттам съумяват да се спуснат към дамата, да я обезопасят и да я изтеглят.

Тя била на канара и се е държала за шубрак, а пропастта е била на 2 метра от нея. Пътеката е със ситни камъни, на които тя се е подхлъзнала. Спасителите споделят, че в случай че не е бил храстът, дамата е щяла да падне в бездна.

Снимка: bTV

„ Чувствам се благополучен. Ръководя бранш от същински експерти. Основно факторът, че двамата ми инспектори имаха шанса да вземат участие в тази избавителна интервенция и да доведат интервенцията до сполучлив край “, акцентира Пламен Замбев, шеф на бранш " Специални тактически дийствия ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР