Спасителите евакуираха оцелели на голям бариерен остров, откъснат от урагана

...
Спасителите евакуираха оцелели на голям бариерен остров, откъснат от урагана
Коментари Харесай

Жертвите на урагана Иън станаха 54

Спасителите изтеглиха оживели на огромен бариерен остров, откъснат от урагана Иън, докато стотици хиляди хора към момента са без електричество дни след чудовищната стихия, която бушува от югозападното крайбрежие на щата и доближи Северна и Южна Каролина, предава Associated Press.

Щатът Флорида е най-тежко обиден от урагана от категория 4, един от най-силните, достигнали сушата в Съединените щати. Жертвите на бурята единствено в този щат станаха 47. Наводнените пътища и отнесените мостове към бариерните острови оставиха доста хора изолирани на фона на ограничени мобилни връзки и липса на съществени комунални услуги като вода, електричество и интернет.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис сподели в събота, че предприемачът мултимилиардер Илон Мъск е дал към 120 спътника Starlink, с цел да " помогне за превъзмогване на някои от информационните проблеми ". 

Комуналните служби на Флорида работят за възобновяване на зареждането. Към събота вечерта близо един милион домове и компании към момента са без електричество, но това е доста по-малко от в началото засегнатите 2,67 милиона поданици на щата.

Потвърдена е гибелта на минимум 54 души: 47 във Флорида, четирима в Северна Каролина и трима в Куба.

Повече от хиляди души бяха избавени от наводнени региони единствено по югозападното крайбрежие на Флорида, сподели военачалник Даниел Хокансън, пълководец на Националната армия, пред Associated Press.

Във Вашингтон Белият дом разгласи, че президентът Джо Байдън и първата дама Джил Байдън ще пътуват до Флорида в сряда.

В Северна Каролина бурята събори дървета и електропроводи. Два от четирите смъртни случая в щата се дължат на произшествия на транспортни средства, провокирани от стихия, а другите включват мъж, който се е удавил, когато камионът му е паднал в тресавище, и различен, задушил се с въглероден окис от генератор в гараж.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР