Спасители започнаха операцията по спасяването на 12-те тайландски деца и

...
Спасители започнаха операцията по спасяването на 12-те тайландски деца и
Коментари Харесай

Започва спасителната операция в Тайланд

Спасители започнаха интервенцията по спасяването на 12-те тайландски деца и техния футболен треньор, които са блокирани от 23 юни в пещера, заяви Би Би Си.
В събота губернаторът Наронгсак Осатанакорн сподели, че в този момент изискванията за изваждането на групата са най-подходящи – равнището на водата в пещерата е спаднало през последните дни и времето е удобно.
Тайландските управляващи са наредили на медиите да изоставен региона на пещерата. От полицията са пояснили, че съгласно актуалната оценка на ситуацията, регионът може да е необходим на спасителите, с цел да окажат помощ на блокираните подземен. Властите чакат две огромни групи от водолази-доброволци да дойдат през идващите 48 часа на мястото.
За избавителната интервенция ще оказват помощ 13 задгранични водолази, пет тайландски водолази, пет морски пехотинци, оповестява Ройтерс.
Спасителните екипи от 3-4 дни са репетирали изваждането на момчетата. Операцията обаче може да отнеме до 3-4 дни. Ако изискванията разрешат обаче първият избавен може да бъде изваден още през днешния ден в 21 ч. локално време (17 ч. българско време).
Момчетата ще бъдат изваждани поетапно, като всяко едно ще е придружавано от двама водолази.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР