Спасители работиха, за да извадят тялото на бременна медицинска сестра

...
Спасители работиха, за да извадят тялото на бременна медицинска сестра
Коментари Харесай

Бременна медицинска сестра сред 7 загинали след газовата експлозия в Сицилия

Спасители работиха, с цел да извадят тялото на бременна здравна сестра от руините на срутени здания в Сицилия след голяма детонация, при която са починаха минимум седем души, съобщи " Франс прес ".

Взривът, евентуално породен от приключване на газ, удари четири жилищни здания късно в събота в южния град Равануса, като един оживял го разказа " сякаш избухна бомба ".

Издирването на още двама души, изчезнали след бедствието, " продължава без спиране ", прецизираха пожарникари.

Снимка в профила на пожарникарите в " Туитър " ги демонстрира по какъв начин стоят измежду руините, до момента в който " стартира нов ден на трудно търсене ".

Взривът изравни четири структури, в това число четириетажна жилищна постройка, в централния жилищен квартал на града с близо 11 000 поданици съгласно италианската организация за гражданска отбрана.

Кадри от местопроизшествието демонстрират маса от бетонни отломки, дървени греди и раздрана стомана в огромно празно пространство, като прилежащите здания са овъглени и развалени.

Сред жертвите е 30-годишната здравна сестра Селене Паскариело, която е била бременна в деветия месец и която е трябвало да роди идната седмица.

Тялото на Паскариело е намерено дружно с това на брачна половинка ѝ Джузепе Кармина и неговите родители. Двойката е била на посетители при бъдещите баба и дядо на третия етаж на постройката им.

Семейството е познавало добре една от първите открити жертви, пенсионираният гимназиален преподавател Пиетро Кармина, който неотдавна се е възстановил от животозастрашаващ случай на ковид, се споделя в известието.

Две дами бяха извлечени живи от отломките рано в неделя, откакто бяха открити от кучета обискачи, само че спасителите не са чули други признаци на живот.

Образувано е следствие за повода за детонацията, която съгласно управляващите най-вероятно е приключване на газ.

Местният гражданин Калоджеро Бонано сподели, че " съседите ми споделиха, че има миризма на газ ".

" Чух голям плач, като че ли бомба е избухнала или аероплан се е разрушил в къщата ", сподели той, представен от италианските медии.

" Чудо е, че сме живи ".

Дистрибуторът на природен газ Italgas съобщи в изказване, че не е получавал известия за течове на газ през седмицата преди случая.

В сектора от тръбопровода, обиден от гърмежа, не е имало строителни работи и разпределителната мрежа на града е била изцяло инспектирана както през 2020 година, по този начин и през 2021 година

Вестник Repubblica заяви, че градските газопроводи - конфигурирани преди 36 години - са измежду най-старите в Италия и минават през нестабилна земя, податлива на ерозия на почвата и свлачища.

Сицилия, един от най-бедните райони на Италия, страда от несъответствуваща и застаряваща инфраструктура.

Много домове и други структури, издигнати през последните десетилетия, са издигнати благодарение на евтини материали, които са по-склонни към сриване, постоянно заради интервенция в строителните контракти от страна на мафията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР