Спасители, които днес от рано сутринта издирват 42-годишния Атанас и

...
Спасители, които днес от рано сутринта издирват 42-годишния Атанас и
Коментари Харесай

Извънредно в БЛИЦ! Откриха следа от изчезналите под връх Ботев баща и син, но...

Спасители, които през днешния ден от рано сутринта търсят 42-годишния Атанас и 17-годишния му наследник Андриан от Стара Загора, които са изгубиха под връх Ботев, са обходили местността Параджика. Те са се натъкнали на първенец, който работи. Той евентуално е на някой от изгубилите се, оповестиха за БЛИЦ осведомени.

Според тях към този момент няма вяра бащата и синът да бъдат открити живи. Трагедията е цялостна, тъй като в Балкана има над 1,5 метра сняг. Спасителите могат да минат около изчезналите и в случай че са затрупани от снега, да не ги видят.

Тази заран в 06:30 часа от Калофер потеглиха първите екипи на Планинска избавителна работа Калофер, Карлово и Сопот. В акцията се включиха и доброволци от Стара Загора и парк „ Централен Балкан”.

Според спасители, в четвъртък не е имало опция да се вдигне хеликоптер поради ужасното време. Днес метеорологичните условия също бяха неприятни – вятър – 15 м/сек, -8 градуса температура, които се усещат като -25 и огромни снегонавявания, оповестиха от ПСС.

Проверени са всички постройки, в които мъжът и момчето биха могли да потърсят заслон, само че досега диря няма.
И през днешния ден спасителите се върнаха без резултат. Утре акцията по издирването продължава.

Припомняме, че министър председателят Бойко Борисов е разговарял по телефона с кмета на Калофер Румен Стоянов и е споделил, че е подготвен да помогне с каквото може. Засега обаче нищо не може да бъде направено. Никой не приказва и за повдигането на хеликоптер.
Част от околните на изчезналите, които през днешния ден бяха в Калофер, са обезверени и са на лимита на силите си.

Припомняме, че 42-годишният Атанас Пенчев и синът му Андриан са били извънредно неуместно екипирани и оборудвани за подобен тежък преход в планината . Днес към 50 спасители и доброволци рискуваха живота си, с цел да търсят мъжа и момчето.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР