Спаси София категорично се противопоставя на опитите на ГЕРБ-СДС и

...
Спаси София категорично се противопоставя на опитите на ГЕРБ-СДС и
Коментари Харесай

Бонев се оплака от ГЕРБ и ДПС за сигнала до ЦИК, че агитира в трамвая

" Спаси София " изрично се опълчва на опитите на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи да употребяват Централната изборна комисия (ЦИК) като бухалка за разпра с политическите им съперници. Това се споделя в декларация на партията на Борис Бонев във връзка решение на ЦИК.

На съвещание на ЦИК от 22 март беше прегледан сигнал от жител, цитиращ медия " ПИК ", в който се твърди, че " Спаси София " е направила нарушаване на Изборния кодекс поради проведена приемна на общинския консултант Борис Бонев в нает от него трамвай.

С план за решение, направен от представителите на ГЕРБ-СДС, се предложи ЦИК да накаже към момента нерегистрираната партия " Спаси София " за непозволена предизборна пропаганда за идните парламентарни избори, на които тя освен не може поради липса на регистрация, само че не е оповестила предпочитание да взе участие.

" За нас е извънредно притеснително, че някои членове на държавния орган, който би трябвало да подсигурява законното и почтено осъществяване на изборите в България, показват сходно равнище на правна неначетеност и преднамереност. Можем да сме само признателни, че този път представителите на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи не съумяха да вкарат ЦИК в следващия юридически парадокс, с което в допълнение да разхлабят нежното доверие на обществото в способността им не да печелят избори, а да ги провеждат ", пишат от " Спаси София ".

" Местната власт не е в предизборна акция - Столичният общински съвет не се разпуска с всеки краткотраен живот на следващия парламент. А съгласно закона общинските съветници би трябвало да осведомят своите гласоподаватели за активността си, без значение дали тече предизборна акция за различен тип избори ", са претекстовете на " Спаси София ".

Да изпълняваш законовите си отговорности не е и не може да бъде неразрешена политическа активност. Не можем да бъдем винени, че най-обикновена приемна на общински консултант е по-оригинална и притегля повече внимание от нечия предизборна акция, показват от там.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР