Спасението ще дойде отвън - ваксините. Докато не стигнат 4

...
Спасението ще дойде отвън - ваксините. Докато не стигнат 4
Коментари Харесай

Д-р Димитър Петров каза откъде ще дойде спасението срещу К-19

Спасението ще пристигна извън - имунизациите. Докато не стигнат 4 -5 милиона хората, които имат имунитет, при всяко ново отваряне ще има нова и нова вълна.

Това сподели в „ Тази заран “ доктор Димитър Петров, някогашен подуправител на НЗОК.

Парите за опазване на здравето в Бюджет 2021 официално са задоволителни, тъй като лечебните заведения ще икономисат много средства поради рестриктивните мерки в плановия банкет.

По думите му обаче тези ограничавания не би трябвало да продължат повече от три-четири седмици, защото водят до други проблеми с хроничноболните.

„ Вторият огромен проблем е, че предходният екип на здравното министерство бе ръководен от финансисти в лицето на Кирил Ананиев и неговата заместничка. Те трансферираха от ден на ден действия към НЗОК.

Цялата активност по епидемията беше работа на държавния бюджет, а не на парите на Касата. Ако финансирането беше през бюджета, нямаше да има тези проблеми и да се чудим по какъв метод лечебните заведения да одобряват пациенти “, изясни доктор Петров.

По отношение на електронните посоки за PCR проби той разяснява, че ще има механически усложнения.

„ Това не е класическото електронно направление, за което се приказва. То би трябвало да служи за няколко неща, освен за зараза. Когато персоналният доктор има хронично болен, да му назначи отдалечено проучванията.

Болният да отиде, да има противоположна информация и той физически по-късно да отиде с подготвени проучвания, с цел да си направи прегледа “, изясни доктор Петров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР