Спартак страда, но абсолютно заслужено спечели първата си точка в

...
Спартак страда, но абсолютно заслужено спечели първата си точка в
Коментари Харесай

Спартак заслужено взе тази точка

Спартак страда, само че безусловно справедливо завоюва първата си точка в елита във втория си домашен дуел. Тази точка е извънредно значима от психически аспект, защото ще смъкна напрежението в отбора след двете неудачи на старта.

Срещу Пирин “соколите “ не влязоха добре в срещата и като че ли имаха почит от противника, което е необяснимо. Логично и прекомерно рано получиха малоумен гол, който всеки уважаващ себе си си тим не би трябвало да позволява след мятане от тъч.

Слд 20-ата минута обаче Спартак надигна глава, владееше по-трайно топката, а в последните минути на първото полувреме реализира и напън. През по-голямата част на второто полувреме пък домакините направляваха играха, а в последните минути явно бяха и по-свежия тим.

Спартак сътвори и голови положения, за разлика от първите две срещи, и закономерно изравни. А още по-хубаво е, че го направи с  фамозен гол, при който Сабри центрира прелестно, а забележителния голов удар на Бабалиев надали се нуждае от коментар – същинска приятност за окото. Трябва да се означи, че това бе единствения вероятен метод, по който Георги можеше да насочи кълбото към вратата и той се оправи безупречно.

Най-важно е обаче, че от 20-ата минута и до самия край футболистите на Спартак останаха търпеливи, спокойни и уверени, и се стремяха да играят по един и същи метод, без значение, че времето напредваше, а резултатът беше отрицателен. Те не стопираха да се борят и да имат вяра, че могат да вкарат гол и бяха възнаградени.

Комплименти за включването на Бабалиев и Сабри, които изостриха офанзивата, внесоха скорост по фланговете и донесоха точката с направено попадение. Да отбележа и положителното включване отляво на Проспър Менди. Интересен състезател, мощен, с внушителна фигура, който се открои и с майсторски осъществявания.

Спартак към този момент си има и централен нападател в лицето на Мартин Тошев, който бе забъркан в най-чистото състояние на своите до почивката. Топката бе сложна за отиграване, само че Тошев направи всичко допустимо, с цел да я насочи към вратата и малко не му доближи, с цел да ликува.

Нещо, което наложително на Спартак ще му е належащо в бъдеще обаче, това са още повече експанзия, храброст и неотложност, креативност в средата на терена и хрумвания по какъв начин да завладява вратата на противника. Но за какво пък те да не дойдат от тези, които през днешния ден по една или други причина липсваха – Божидар Краев, Ивеш Ромей, Мохамед Фатау.

И да не не помни да загатна почитателите на Спартак. Както постоянно те бяха освен на познатото високо равнище, само че впечатлиха и с нова стилна хореография. Какво ли ще ни приготвят против Хебър в петия кръг?

Недко Петров, petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР