Спането на дясната страна не е за предпочитане Сънят на

...
Спането на дясната страна не е за предпочитане Сънят на
Коментари Харесай

Спането на дясната страна е вредно за здравето ви

Спането на дясната страна не е за предпочитане

Сънят на човек продължава приблизително 8 часа дневно. Сънят е извънредно значим за човешкото здраве, тъй като точно по време на този развой се възвръщат всички системи на тялото. Вярвате или не, лишаването от сън може в действителност да повлияе на живота ви и на цялостното ви здраве. Например, в случай че спите на лявата страна, ще получите доста преимущества. Но спането на дясната страна има отрицателни последствия.

Последните изследвания потвърдиха, че не трябва да спите на дясната страна.

1. Вредно е за сърцето
Артериите в човешкото тяло се намират най-много от лявата страна. Ако спите на лявата страна, артериите са по-активни при прекосяването на кръвта и вследствие на това кръвообращението се усъвършенства.

2. Забавя се храносмилането
Ако спите на дясната страна, стомашните сокове влизат в хранопровода по-лесно, което от своя страна предизвиква чувство за дискомфорт. Ето за какво, в случай че имате проблеми с храносмилането, значимо е да спите на лявата си страна.

3. Забавя се потока на лимфата
Лимфната система в организма играе значима роля за отделянето на отрови и шлаки от организма.

Ако спите на дясната си страна, това в действителност ще забави процеса на детоксикация.

4. Пречи на действието на телесните системи
Според структурата на човешкото тяло доста органи са ситуирани от лявата страна. Следователно, тялото работи по-усилено, в случай че спим на лявата страна.

Вижте още: Израстъците по ръцете и краката изчезват след тази процедура

5. Натиск върху черния дроб
Черният ви дроб се намира от дясната страна на тялото и нормално се натоварва, в случай че спите на дясната си страна. За да се детоксикира вярно вашата система, би трябвало да спите на лявата си страна. Така токсините ще се отделят по-лесно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР