Спанакът, примесен с татул, е изтеглен от големите търговски вериги.

...
Спанакът, примесен с татул, е изтеглен от големите търговски вериги.
Коментари Харесай

БАБХ-Пловдив: Спанакът,примесен с татул, е изтеглен от големите търговски вериги

Спанакът, подправен с татул, е изтеглен от огромните търговски вериги. Това сподели за Българска национална телевизия доктор Камен Янков, шеф на Областната дирекция по сигурност на храните в Пловдив. Граждани от Търговище и Костинброд сезираха институциите, откакто се почувствали зле след потреблението на зеленчука. Оказа се, че спанакът е отглеждан в Пловдивска област. Производителят е проверяван от време на време. Наложено му е административно наказване.

Пловдив

Сигналът за спанак с татул е подаден на 5 ноевмри до БАБХ - има два сигнала - единият от Търговище, другият от Костинброд. Има и още един сигнал, който е подаден през вчерашния ден от София. Институциите се задействат и близо 1700 кг спанак е изтеглен от комерсиалната мрежа.

Това, което се знае, че производителят на спанак е от пловдивското село Златитрап и е огромен зеленчукопроизводител. Наш екип беседва с него по телефона, в диалога той съобщи, че е подхванал ограничения това да не се случи и допусна, че татулът е попаднал откакто спанакът е бил ожънат. Експертите от БАБХ са открили и че спанакът е бил пакетиран в нерегламентиран за това завод.
доктор Камен Янков, шеф на регионалната дирекция по сигурност на храните - Пловдив: Веднага разпоредих и изпратихме инспекция и в магазинната мрежа, и в складовете, и при производителя, с цел да забележим какво е ситуацията. Общото количество, което и излязло от производителя към комерсиалната мрежа е 1700 кг и 75 кг налични в преработвателното дружество.Още на 5-ти вечерта беше възбранено цялото количество и стартира да се изтегля от комерсиалната мрежа и поетапно се унищожава.  БАБХ изтегля от комерсиалната мрежа спанак поради подозрение, че е подправен с татул БАБХ изтегля от комерсиалната мрежа спанак поради подозрение, че е подправен с татул
БАБХ спря от разпространяване в комерсиалната мрежа спанак със подозрение, че е подправен с листа от татул, след осъществени незабавни инспекции по постъпили д...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР