Спам имейлите са един от онези онлайн дразнители, които съществуват

...
Спам имейлите са един от онези онлайн дразнители, които съществуват
Коментари Харесай

Google ще затрудни спамърите – в Gmail ще бъдат затегнати правилата за изпращачите на масова поща

Спам имейлите са един от тези онлайн дразнители, които съществуват от десетилетия. През годините нещата се усъвършенстваха, a в този момент Гугъл ще затрудни тези, които бомбардират другите със спам. В Gmail ще бъдат въведени нови правила, ориентирани към понижаване на спама, възстановяване на сигурността и улеснение на отхвърли от рекламни имейли. Тези нови правила ще влязат в действие през февруари 2024 година и ще обиден всички, които изпращат повече от 5000 известия до сметки в Gmail всеки ден. Гугъл ще дефинира явен предел на спама за изпращачите на всеобщи известия – към този момент компанията единствено предлага равнището на спама да бъде под 0,3 %, само че скоро това ще стане наложително.

Най-желаната смяна евентуално ще бъде включването на връзка за отписване с едно кликване в имейлите. От изпращачите на всеобщи известия ще се изисква също по този начин да обработват поръчките за отписване в границите на 2 дни.

Друга нова тенденция ще изисква от изпращачите на всеобщи известия да настроят SPF/DKIM и DMARC за засвидетелствуване на имейли за своите домейни, с цел да се предпазят от подправяне и фишинг офанзиви.

През последните месеци Гугъл изследва разнообразни способи за възстановяване на сигурността на потребителите на Gmail. През август компанията вкара спомагателни стъпки за инспекция на задания като прибавяне на адрес за препращане и редактиране на филтри, а през май стартира да създава функционалност за инспекция на имейл адреси за потреблението им в даркнет.

Гугъл съобщи още, че работи с Yahoo, която също дава услуга за е-поща, с цел да може последната да приложи същите промени.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР