Спад на сделките с имоти през последните месеци. От края

...
Спад на сделките с имоти през последните месеци. От края
Коментари Харесай

Спад на покупките на жилища у нас

Спад на покупко-продажбите с парцели през последните месеци. От края на предходната година покупките на жилища понижават, регистрират от сектора. Поскъпването в бранша и упованието за повишение на лихвите по ипотечните заеми направи купувачите по-предпазливи, а покупко-продажбите с парцели – по-бавни. Ще докара ли спадът в покупко-продажбите и до спад и в цените ревизира Георги Георгиев в рубриката „ На твоя страна ”.



Още в края на предходната година - и строители, и брокери алармираха за първи признаци за „ изстудяване ” на пазара на парцели. Най-голямо намаляване - с 1/4, има в броя на покупко-продажбите в Стара Загора, следвани от тези във Варна, където те понижават с 19% по отношение на първото тримесечие на 2022 година демонстрират данните от Имотния указател. В София и Русе продадените жилища са с 12 на 100 по-малко, а в Бургас - с 9.

През последните месеци кандидат-купувачите все по-внимателно наблюдават офертите на пазара, регистрират и брокерите.

Това е поради незнайните в банковия пазар. Много повече въпроси задават по отношение на финансиране, метод за образуване на заема, изясни брокерът Атанас Атанасов.

А това съществено забавя и самите продажби. Стресът от по-високите лихви по ипотеките е измежду водещите фактори, които забавят пазара, регистрират и кредитните консултанти.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР