Спад на индексите и наведени глави - индексите на борсата

...
Спад на индексите и наведени глави - индексите на борсата
Коментари Харесай

Световните борси отново се оцветиха в червено

Спад на показателите и наведени глави - показателите на борсата в Ню Йорк изгубиха над 3% във вторник, а несигурността на пазарите е новата действителност

© Brendan Mcdermid Световните тържища се намалиха сензитивно във вторник вечерта и сряда сутринта, откакто терзанията за международната стопанска система и комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай се възобновиха.

Причините

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Вълната потегли от Уолстрийт, където оснoвните показатели се намалиха с към 3%. Причината беше мощен спад на доходността по 10-годишните американски облигации - под 3%, откакто през предходната седмица Федералният запас даде сигнали, че може да постави завършек на тригодишния цикъл на намаляване на лихвите.

Спадът на дълготрайната рентабилност докара до деформиране, или инверсия, на така наречен " Крива на доходността ", откакто краткосрочните лихви по държавните облигации станаха по-високи от тези по дълготрайните. Това се изтълкува от вложителите като симптом за закъснение на щатската стопанска система – или че растежът в бъдеще ще е по-нисък от сегашния, което докара и до разпродажби на акции. В такива случаи се следи и класическата пазарна корелация, когато вложителите разпродават корпоративни бумаги, с цел да купуват държавни облигации, което се отрази в повишаване на цените им и понижаване на доходността.

Един от именитите вложители, а в този момент и тв анализатор – Джим Крамър, съобщи, че причина за разпродажбите са и компютърните логаритми, които са настроени за директни разпродажби при сходни обстановки с доходността.

Търговското помирение с Китай не е несъмнено

Уолстрийт стартира още веднъж да се тормози също по този начин, че контрактуваното търговски помирение сред Съединени американски щати и Китай ще докара до нещо положително. Повод за терзанието им беше серия от туитове на президента Доналд Тръмп, който съобщи, че договорка сред двете страни ще има, единствено в случай че е допустимо. Освен това той още веднъж назова себе си " Човекът мито ", подсказвайки, че се приготвя за нова ескалация на напрежението сред двете страни.

" В момента настроенията са мечи, а незабавно откакто пазарите изконсумираха новината от полемиките (за примирието), те към този момент се съсредочиха върху несигурността и неналичието на повече елементи по тях ", разяснява пред Investing.com Раян Науман, пазарен пълководец в Informa Financial Intelligence.

Така във вторник Dow Jones 30 се намали с 3.1%, а Nasdaq с 3.8%. Най-засегнати бяха акциите на софтуерните компании, защото те са е измежду на страдащите от новите мита. Най-губеща от IT бранша беше Amazon – с 5.9%, Alphabet - с малко над 5%, а Apple се намали с 4.4%. От съставените елементи на Dow Jones най-дълбоко в алените води бяха машиностроителните, чиповете и химически компании Caterpillar, Boeing, Intel и DowDuPont – с намаления сред 6.9 и 4.5%.

Така вълната се придвижи през Азия, където обаче загубите бяха по-скромни – към 1-2%. С такова намаляване стартира търговията и на водещите тържища в Европа.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР