“South West Festival, “Teen Boom Fest, “Fuck Up Nights Fest

...
“South West Festival, “Teen Boom Fest, “Fuck Up Nights Fest
Коментари Харесай

Фестивалният туризъм се завръща в Благоевград!

“South West Festival ”, “Teen Boom Fest ”, “Fuck Up Nights Fest ”, “Blagoevgrad Blues&Jazz ” и концерт на Иън Пейс от именитите Deep Purple  –  единствено част от богатата културна стратегия

Четири нови фестивала и към този момент одобрени имена на познати събития влизат в културната стратегия за 2022 година в Благоевград. Любимото събитие, бутиковият фестивал „ Blues&Jazz ” се завръща. Фестивалът се наложи като марка за Благоевград и се утвърди като стабилно събитие. От 14 април до 16 април феновете на блуса и джазмените ще имат опцията да чуят световноизвестни гласове на сцената в зала „ Орфей “, парк „ Македония “.

Април месец продължава с Пролетен фестивал на актуалното изкуство, събитие потвърдило се в Благоевград. Симпозиумът „ Стаички “, част от него дава опция да се употребяват разнообразни артистични пространства и с присъединяване на млади модерни създатели да се осъществят забавни изложения. Пространството за цветното и шарено издание на Пролетния фестивал са къщите в квартал „ Вароша “.

Май месец започва с концерт на световноизвестния барабанист Иън Пейс от именитите Deep Purple. На 1 май в зала „ Скаптопара “ от 19.00 часа великият музикант ще показа своя план „ Сейнтед Синърс “. Проектът включва шлагерите на златната група Deep Purple, които не са изпълнявани от десетилетия онлайн. Май месец продължава с фестивал, взаимно с АУБ, който ще бъди разположен в Градската градина и подплощадното пространство. На 2 май региона ще бъде изпълнен с шатри, цветове и доста музика. Изненади няма да липсват!

На 28 май Община Благоевград е подготвила фестивал, ориентиран към младежката публика – “Teen Boom Fest ”. Участие в него ще вземат известни лица от обществените мрежи като инфлуенсъри, блогъри, тиктокъри, влогъри и други. Фестивалът включва и огромен концерт с присъединяване на български музикални звезди.

Кулминацията на фестивалния туризъм в Благоевград настава през месец юни. От 4 до 6 юни квартал „ Вароша “ ще „ оживее “. Там ще се организира новият за града фестивал „ Fuck Up Nights Fest ”. Той крие в себе си вечери, в които известни персони споделят за своите провали в живота и методите, по които се изправят още веднъж. Няма да липсват базари за ръчно направени бижута и сувенири, кулинарни провокации и изложения навън. Месецът продължава с новия формат на Дни на класиката. Участие в него ще вземе известната оперна певица Александрина Пендачанска, която ще показа майсторски клас. Дните за класика са 9 и 10 юни.

Още едно обичано събитие заема място в културата на Община Благоевград – Детският сценичен фестивал „ Талантино “, мястото, в което подрастващите намират своите гении и артистични умения. Дните са 17, 18 и 19 юни.

Гвоздеят на фестивалния туризъм в първото полугодие за 2022 година на Община Благоевград е “SOUTH WEST FESTIVAL ”. Хедлайнери на събитието ще бъдат световноизвестни звезди, а територията за новоутвърдения фестивал ще бъде познатият парк „ Македония “, място потвърдило се като фестивално пространство. „ South West Festival ” е лична марка на Благоевград, а от общинското управление увериха, че фестивалът ще бъде събитие, което ще притегли меломани от целия свят. Музикалният колос, който ще се трансформира в обичаен за града ще бъде с билети.

Част от програмата в културен аспект ще бъдат и Нощ в библиотеката, Европейска нощ на музеите, кулминационната точка на 50-ия сезон на Камерна опера – Благоевград, с премиерата на „ Дон Паскуале “ от Гаетоно Доницети. Оперна церемония на открита сцена, отдадена на 50 години от основаването на Камерна опера – Благоевград.

Това са единствено част от акцентите за възобновление на фестивалния туризъм в Благоевград в първото полугодие на 2022 година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР