South Stream Transport B.V. (дъщерно предприятие на „Газпром“, отговарящи за

...
South Stream Transport B.V. (дъщерно предприятие на „Газпром“, отговарящи за
Коментари Харесай

„Газпром“ пристъпи към работа край бреговете в Турция по строителството на „Турски поток“


South Stream Transport B.V. (дъщерно дружество на „ Газпром “, отговарящи за реализирането на „ Турски поток “) стартира работа по крайбрежието на Турция наоколо до град Къйъкьой в границите на строителството на морския газопровод „ Турски поток “, се споделя в прессъобщение на компанията.
„ В неделя, 22 юли в крайбрежната зона наоколо до град Къйъкьой започнаха действия в границите на строителството на морския газопровод „ Турски поток “. Работата в крайбрежния сектор включва в себе си подготовка на изкопни действия с дължина от към 2,4 километра от брега до морето “, се споделя в известието, като се разказват в детайли и съответните механически действия в тази връзка.

Очаква се, че дейностите по пресичането на брега ще лишават от четири до осем седмици.

Освен това, съгласно одобрената през септември Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС), осъществена от самостоятелни специалисти, дейностите в крайбрежната зона ще окажат краткотрайно нищожно влияние върху риболовния бранш върху дребни сектори. В тази връзка от South Stream Transport разискват с локалните риболовни структури избран формат за отплата от евентуалното намаляване на приходите от риболова в интервала на осъществяване на крайбрежните действия. „ Схемата се осъществя в границите на комплекса от ограничения за намаляване на въздействието от плана върху локалното население “, оповестяват от компанията.

„ Паралелно корабът (тръбополагащият кораб) Pioneering Spirit с високи темпове продължава полагането на морската част на втората тръба, обновено на 26 юни. Дейностите по строителството на софтуерните обекти по бреговия възел в Русия паралелно с град Анапа са към края си и ще бъдат изцяло завършени през 2018 г.%, се отбелязва в известието.

Проектът „ Турски поток “ планува строителството на газопровод от две тръби с потенциал от по 15,75 милиарда куб м всяка. Първата тръба е предопределена за доставка на газ за турските консуматори, а втората – за потребителите от Южна и Югоизточна Европа (срокът за стартиране в употреба е 2019 г.). Преди 10 дни бе обявено, че от „ Турски поток “ към този момент са положени над 1230 километра, или 66 % от общата дължина по морския сектор от газопровода.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР