Социолозите милионери Кънчо Стойчев и Андрей Райчев минаха на служба

...
Социолозите милионери Кънчо Стойчев и Андрей Райчев минаха на служба
Коментари Харесай

Кънчовците прикриват грабежа на КТБ и служат на фабриката за фалшиви новини

Социолозите милионери Кънчо Стойчев и Андрей Райчев минаха на работа във фабриката за подправени вести, с цел да опитат дружно с другите ортаци на банкера дезертьор Цветан Василев да заметат следите му и да прикрият кражбата на века, в която двамата също са взели участие. Това написа през днешния ден " Телеграф " в обширна разработка по тематиката.

Кънчовците, както ги назовават в техните среди, публично са бодри пенсионери, откакто през 2013 година сякаш стопираха да се занимават със социология. Месеци откакто се развихри абсурдът с източването на Фонд „ Научни изследвания”, в което Кънчовците имаха ефективно присъединяване, те с гръм и тропот се отдръпнаха от бизнеса си. По образеца на един техен сподвижник, който също преди време сякаш емигрира в Сингапур, а откакто облаците се разнесоха над главата му, още веднъж изпълзя на припек, Кънчовците също запретнаха ръкави и се заеха с това, от което се изхранват – операции.

Марионетка
Изразителите на публичното мнение, както се пробват да се показват, към този момент употребяват формалната си марионетка Първан Симеонов, който по документи се води изпълнителен шеф на социологическата им организация „ Галъп”. По тази причина Симеонов бе задействан, с цел да дадепрограмно изявление, в което да изпее опорните точки на задкулисието – по какъв начин сред Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи нямало разлика, единствената съпротива била
БСП, и то единствено тъй като „ същинската десница” не била в Народното събрание и не можела да пази ползите на хората – какъвто е да вземем за пример правосъдната промяна. Говорещата глава на Андрей Райчев и Кънчо Стойчев единствено дето не загатна, че изразителят на националната воля би трябвало да е къдрав, космат и да е някогашен министър на правораздаването.

Ако за някого е учудващо за какво артикул на ултра комунистическата номенклатура рони тежки сълзи за партии, основани в лаборатория по драгалевска рецепта, е нужно да се прегледат детайлностите. Въпросното изявление е оповестено в уеб страницата „ Медиапул”, благосъстоятелност на някогашната говорителка на Иван Костов – Стояна Георгиева. Сайтът е главен детайл на фабриката за подправени вести, конструирана от „ Капитал” на Иво Прокопиев и присъдружните
му олигархични медии.

Прокопиев и побратимите му, основани от Иван Костов – Цветан Василев, Гриша Ганчев и Огнян Донев, имат съществени проблеми с правораздаването. Трима от тях са подсъдими, а един – обвинен, и дават благо и драго (пари, медии, въздействие, финансирани от тях политици), с цел да овладеят правосъдната система и да се спасят от наказателно гонене. Поради тази причина фабриката за подправени вести работи с цялостна мощ, с цел да замаже следите от закононарушенията им и да манипулира обществото в посока, преференциална на техните ползи.

Кънчовците пък имат много сериозен претекст да служат на фабриката.

Мотив

Истината е, че „ социолозите милионери” както те самите се назовават, са съучастници в източването на Корпоративна комерсиална банка. Двамата са държани на хранилка от банкера дезертьор Цветан Василев и също са се облажили от милиардите левове, откраднати от вложителите в трезора.

Кънчев и Стойчев са съдружници в „ Научнотехническо обслужване - НТО”, която изгря точно в абсурда с фонд „ Научни изследвания”. В тази компания обаче мажоритарният дял се държи от " Сентръл техноинвест ". Въпросната компания няма по какъв начин да е позната на обществото с активността си, защото е „ куха”. Точно по този начин я назовава прокуратурата в „ общия взор върху модела КТБ”, който бе оповестен преди седмици дружно с внасянето на обвинителния акт против Цветан Василев и съучастниците му в източването на КТБ.

" Сентръл техноинвест " попада в листата с 80 компании, които Цветан Василев употребява, с цел да конструира финансовата си пирамида и да открадне близо 4 милиарда лева от вложителите в КТБ. „ Фирми, които нямат действителна активност, нямат бизнес концепция (проект) и нямат автентичен притежател – бенефициент на кредитния запас. Тези сдружения назоваваме условно кухи сдружения. " Това гласи описанието, което държавното обвиняване дава за фирмите, измежду които е и тази, с която си партнират Кънчовците.

Пряк

По-интересното е, че притежател на " Сентръл техноинвест " се води „ ТЦИМЕ Вест” - компания, която е в същия лист на „ кухи дружества”, само че е директен кредитополучател от КТБ и сега се ръководи от синдик. В листата с неточните длъжници към трезора, който синдиците на КТБ разгласиха преди време, „ ТЦ ИМЕ Вест” попада против 30 837 671 евро непогасени отговорности. Схемата, по която мустакатият аферист е обслужил двамата социолози, е обичайна - куха компания тегли негарантиран заем от КТБ, трансферира пари на друга компания, която пък влиза в съдружничество с „ верните хора”, които да се облажат от парите на излъганите инвеститори. Не е за подминаване фактът, че шеф на " Сентръл техноинвест " е Мартин Апостолов – индивидът, посочен от прокуратурата за началник на звеното „ юристи” към пирамидата КТБ, които обслужват кухите компании на Цветан Василев.

Продължават

Въпросната компания ”Научнотехнологично обслужване - НТО”, в която Кънчовците са съдружници с куха компания на Цветан Василев, публично се занимава с научни технологии в областта на стволовите кафези. Според Търговския указател тя е дейна и досега, а в случай че се съди от финансовите доклади от последните години, докарва нелоша облага. Интересът на социолозите към медицинските нововъведения пък може да бъде пояснен с обстоятелството, че компанията им е бенефициент по европроект и е прибрала няколкостотин хиляди лв. от фондовете на Европейски Съюз. Съвместните начинания на Цветан Василев с Кънчо Стойчев и Андрей Райчев освен че са доходоносни, а и не престават и досега. Наблюдаващият прокурор по делото за КТБ Иван Гешев единствено преди два дни изясни, че е предстоящо обществени персони, които са получавали пари от Цветан Василев, в този момент да се пробват да ги оправдаят, поставяйки се в услуга на банкера дезертьор. Тоест не е учудващо, че щом Кънчовците още печелят от откраднатите пари от КТБ, биха се сложили в услуга на фабриката за
фалшиви вести.

Райчева и Стойчева ръководят „ Галъп “

„ Този „ Галъп “ не е оня „ Галъп “, писа „ Телеграф “ преди време за социологическата организация, която Кънчовците употребяват за съществена естрада на изявите си. Причината е, че надали има човек, който да спрете на улицата по целия свят, който да не каже, че е чувал за известната социологическа организация " Галъп ". Тънката разлика е, че американската компания, учредена от Джордж Галъп в средата на 20-и век, която е един от пионерите в измерването на електоралните настройки и в днешно време има клонове по целия свят, няма нищо общо с компанията, зад която се крият Кънчовците. Напротив - " Галъп инк " дълги години води правосъдни борби с ББСС-БГ, в която Кънчо и Андрей са съсобственици, за това, че употребява името им неоторизирано, предлагайки услуги в идентична сфера като същинската компания " Галъп ".

На всичко от горната страна през годините двамата схемдажии вършат цяла плеяда компании с „ Галъп “ в наименованието, които в разнообразни интервали употребяват. Последната настояща - „ Галъп интерненшънъл болкан “ ЕАД (да не се бърка с едноименната, само че ЕООД, която сега е в ликвидация), е тази, посочена в ЦИК като преброител на парламентарния избор напролет. В този „ Галъп “ Райчев няма нищо общо – еднолична благосъстоятелност е на Кънчо Стойчев. Представляващ е Първан Симеонов, а в борда на шефовете са 22-годишната Ружа Андреева Райчева и 25-годишната Лилия Кънчева Стойчева.

Имат голф комплекс за 35 млн. евро

Ако някой си мисли, че „ социолог “ значи човек, който обикаля с бележник и писалка в ръка и разпитва хората по улиците, то несъмнено би трябвало да види фирмената история на Кънчовците. Андрей Райчев е имал пръст в 32 компании и е бил в управата на 27 компании. По-нисичкият му съдружник несъмнено обаче е по-чевръст. Историята свързва Кънчо Стойчев с присъединяване в ръководството на цели 44 компании и благосъстоятелност в 37.

Направо е необикновено по какъв начин им остава време да питат елементарните хора за мнението им. Освен със стволови кафези бизнесът им е обвързван със строителство, ресторантьорство, реклама, издателство, медии, само че несъмнено перлата в короната им е голфът. Те имат неповторимия комплекс за голф „ Блексирама “, разпрострял се върху цели 1000 декара сред Каварна и Балчик. Цялата инвестиция в комплекса надвишава 35 милиона евро. Дизайнер на игрището за голф е живата легенда в този благороден спорт Гари Плейър. В комплекса се оферират над 25 модела двуетажни вили по дизайн на европейски и американски архитекти. Цялостният план е за към 400 къщи. „ Това са хора, които станаха много заможни и богати в годините на прехода, а това не става инцидентно “, сподели преди години по техен адрес Цветан Цветанов, който по това време заемаше поста министър на вътрешните работи.

Обичат първокласните парцели - Кънчо с имение край Мелник; Андрей се шири в къща за 1 млн. евро в Бояна

Кънчо Стойчев има внушително селско имение в санданското село Зорница, а Андрей Райчев се шири в къща за 1 млн. евро в Бояна. Това са единствено част от множеството парцели, които двамата социолози имат. Имението на Стойчев е внушително и е почтено за паралия - воин от някой латиноамерикански сериал. Социологът стартира да гради чифлика си, като от 2009 година нататък изкупува десетки ниви от дребни притежатели радостна в община Сандански, излиза наяве от информация в Имотния указател.

Цена

Той си харесал мястото на път за Мелник и към този момент е горделив собственик на 600 декара, като е платил най-малко 180 000 лева единствено за земята. Върху част от нея е захванал строителството на затворен комплекс с 11 каменни къщи в комбинация от мексикански и средиземноморски жанр, има даже калдъръмен площад с фонтан по средата, часовникова кула и други екстри, които придават на мястото тип на латино селце. Нощувката и храната в комплекса са може би измежду най-скъпите прекарвания от този жанр в страната. Чаша кафе коства 5 лв., толкоз е и чашата минерална вода. Топла чорба на обяд и вечеря се предлага, а цена от 30 лв., а главно ядене не може да се откри под 50-70 лева Наемът на една къща за посетители също е величествен – сред 500 и 700 лева

Изба

Имението му е туристически обект с винарска маза, има водоем за състезателен лов на риба и други дребни екстри. Стойчев имаше желание да строи и голф игрище, само че то пропадна. Социологът първо построи минирезиденция, която съвсем всеки уикенд употребява дружно със фамилията си. Засади и 5 декара лозов масив, а към него добави и плантация за кокошки и дребен краварник с няколко животни. През 2015 година изиска да прекара тръбопровод от минералния извор от с. Левуново до с. Зорница с трасе от към 14 километра. Получи благословията на тогавашния общински съвет в Сандански, чийто ръководител по това
време беше Явор Аргиров, а кмет беше Андон Тотев. Жители от Левуново обаче не одобриха добре концепцията да им вземат минералната вода и на два пъти купираха залата на общинския съвет в символ на митинг, че не дават „ златото” им да се изнася. Протестът им не бе чут от локалните парламентаристи и те дадоха право на социолога да прекара тръбопровод и да употребява минералната вода. Решението на общинския съвет бе оспорено в административния съд в Благоевград, само че отново бе оповестено за законосъобразно. След като станало известно, че минералната вода ще загуби от лечебните си свойства поради дългия път, който би трябвало да измине до комплекса в Зорница, социологът Стойчев се отхвърли от концепцията за минералния тръбопровод.

Апартаменти

Андрей Райчев пък и до момента бяга от отговор на въпроса от кое място има пари да се шири в къща за 1 млн. евро в Бояна. Социологът купува и парцел в Бистрица
през 2012 година, както и имоти на разнообразни места в столицата. Семейството му е имало и цяла постройка на столичния бул. „ Цар Борис III”, както и жилища. През 2013-а е продал апартамент от 50 квадрата в един от най-скъпите квартали на София - „ Белите брези”, а четири години по-рано подарява на една от дъщерите си жилище от 52 кв. в центъра на столицата. Синът на Стойчев и една от дъщерите на Райчев пък имат общ хотел в Якоруда наоколо до ски писта, като базата е запълнена чак до септември.

Луканов им дава път в живота

Пипалата на рода Райчеви забогатяха на гърба на страната

Андрей Райчев и Кънчо Стойчев безусловно са откърмени с пропагандата. Макар и двамата да са известни под общото малко име Кънчовците, на процедура семейството, която може да им бъде причислена, е Райчеви, с помощта на популярния баща на Андрей.

Татко

Покойният към този момент Венцел Райчев е същински кадър на тъмночервената номенклатура. Комунист от дребен, Венцел е член на РМС, деен герой срещу Фашизма и ученик на Москва. Като публицист и преводач десетилетия наред се занимава с разпространяване на комунистическата агитация, до момента в който в бурните години на Перестройката съумява даоглави Светая светих на този сектор - организация София прес. С неоценимата помощ на своя настойник Андрей Луканов Венцел Райчев съумява освен да придобие едноличен надзор над богатата държавна конструкция, основана, с цел да популяризира триумфите на Българска комунистическа партия по света, само че и в мътните времена на прехода съумява да я източи.

Именно при Луканов София прес се отхвърля от държавна дотация, само че по този метод си издейства и свободата никой от изпълнителната власт да не я управлява. В началото на 90-те Венцел Райчев основава митичната компания ”Планета 999”, в която дял има София прес, само че страната в лицето на организацията взе участие единствено с даване на запаси – парцели, техника, кореспондентски бюра по света. В същото време „ Планета 999” употребява активите отново по предопределение – агитация, единствено че към този момент в интерес на новите мощни на деня. Чрез държавните активи Райчев основава поредност от медии, рекламни организации, издателства и все облагодетелствани са неговите деца.

Бащица

Кънчо Стойчев може и а е потомък на уважаваните сценаристи и писатели Братя Мормареви, само че от надарения си татко Марко май е наследил единствено хумора,
който провокират неговите прогнози. Венцел Райчев е същинският негов бащица, защото освен му дава офиси за първата му частна социологическа организация (където Андрей е зам.-шеф), само че и му обезпечава хранилка от държавната София прес. Рекламната организация на Кънчо „ Провижън” безусловно прибира лъвския къс от рекламите на София прес. В същото време синът Андрей е на държавна работа – началник на статистическата организация НЦИОМ.

Благодарение на хлабавите закони и мощното рамо на Луканов Райчев хем е началник на държавната НЦИОМ, хем развива частната си социологическа организация, употребявайки високия си пост. Така, вместо да им връчи червени куфарчета, цялостни с пари, Луканов дава на Кънчовците ключовете към активи на страната, с помощта на които през днешния ден двамата социолози могат да се похвалят като милионери с сполучлив частен бизнес. Андрей Райчев, несъмнено, не дава тип на ултимилионер, защото обичайно се явява на обществени места с вехти и захабени облекла, с цел да заблуди хората, че е елементарен теоретичен служащ, а не червен придворен и паралия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР