Социологическо проучване ще се проведе в три общини във Варненска

...
Социологическо проучване ще се проведе в три общини във Варненска
Коментари Харесай

Провеждат социологическо проучване в три общини във Варненско. Вижте защо

Социологическо изследване ще се организира в три общини във Варненска област. То би трябвало да събере мнението на жителите на територията на Местна инициативна група ВЪЗХОД – Ветрино, Вълчи дол, Провадия, по отношение на наличието и насочеността на тактиката за Водено от общностите локално развиване за интервала 2023–2027 година, научи Varna24.bg .

Проучването е поради почналата подготовката от страна на Местната инициативна група на нова Стратегия за Водено от общностите локално развиване за интервала. Анкетата цели осъществяването на изследване на мнението на жителите на територията на Ветрино, Вълчи дол, Провадия по отношение на наличието и насочеността на интервенциите. Чрез изследването се цели предварителното индикативно идентифициране на евентуалните интервенции, интервенции и бенефициенти, които да бъдат включени при правенето на тактиката.

Въпросникът е неизвестен и непринуден, като цели оптималната обективност на събраната информация.

Чрез изработването на новата тактика, поради която се провежда социологическото изследване, ще се търсят способи за финансиране на планове за развиване на селските региони, съгласно потребностите и желанието на локалната общественост за развиване на териториите. Сред тях са: Стратегиите са европейският фонд за районно развиване, европейският обществен фонд и европейският фонд за морско дело и риболовство. При избор на многофондово финансиране мога да бъдат включени ограничения и от другите стратегии, финансирани по тези фондове като Оперативна програма “Регионално развитие” (Оперативна стратегия за районно развитие), ПРЧР (Програма за развиване на човешките ресурси),ОПНОИР (Оперативна стратегия за просвета и обучение за образован растеж), ОПОС(Оперативна стратегия,,Околна среда’’,ОПИК (Оперативна стратегия,,Иновации и конкурентоспособност’’), ПМДР (Програма за морско дело и рибарство), както и използваните европейски регламенти към тези стратегии. За осъществяване на многофондовото финансиране ще дава отговор Комитет за съгласуваност на многофондовото използване на ВОМР (включва представители на всички стратегии, участващи във ВОМР и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР