Социологът Първан Симеонов коментира пред Нова телевизия новината от вчера,

...
Социологът Първан Симеонов коментира пред Нова телевизия новината от вчера,
Коментари Харесай

Първан Симеонов: На екзитпола в София хората се криха, аз такова криене не помня

Социологът Първан Симеонов разяснява пред Нова телевизия новината от през вчерашния ден, че водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ е подал оставка, а отпред на Движението се връща до февруари почетният ръководител Ахмед Доган, който се отдръпна от дейната политика през 2013 година

„ Въпросът е какво генерално ще става с Движение за права и свободи. То е известна буферна зона сред публична Анкара и публична София. Но господин Ахмед Доган не е безконечен и в един миг ще би трябвало да завещае Движение за права и свободи на някого. Трябва да забележим какъв курс ще заеме партията. Освен това Движение за права и свободи се трансформира и като състав ”, уточни Първан Симеонов.

" Карадайъ изглеждаше като краткотраен вид още тогава, когато оглави Движение за права и свободи. Доган доста дълго приготвя Лютви Местан за поста и когато той настъпи мината, се появи Карадайъ ", изясни Симеонов. По думите му " бъдещето на Движение за права и свободи е забавно, тъй като това е турската партия в България. Целите на Турция стигат до световно въздействие и в случай че в България продължава тази липса на стратегическа визия, страната ни може да стане една външна страна на Турция ", добави Симеонов.

" Движение за права и свободи се отваря и към други публики, към Северозападна България да вземем за пример. От тази позиция желая да проследя процесите, тъй като едно Движение за права и свободи с български водач е напълно друго ", уточни още Симеонов.

Симеонов разяснява и какво е бъдещето на " сглобката ". Той е на мнение, че в случай че има логичност в политиката, тази сглобка би трябвало да остане. Местните избори нямали огромен политически сигнал, в случай че имало сигнал, то това бил паника. " За едната численост Ваня Григорова щеше да бъде кмет на София, на екзитпола хората се криха, аз такова криене не помня ", добави той. Според него се прекалявало с говоренето за съветската агитация.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР