Социологът и почетен професор на Нов български университет проф. Георги

...
Социологът и почетен професор на Нов български университет проф. Георги
Коментари Харесай

Проф. Георги Фотев с наградата за хуманитаристика Богдан Богданов

Социологът и почетен професор на Нов български университет проф. Георги Фотев, е притежател на тазгодишната премия за хуманитаристика " Богдан Богданов ", оповестяват от ВУЗ-а.

Наградата се връчва за пети път и се присъжда на проф. Фотев за неговите заслуги за развиването на социологията в България, за дейното му присъединяване в одобряването на гражданското висше обучение посредством задачата на частните университети, за ревностната отбрана на модерните европейски и международни полезности.

" Аз безусловно споделям разбирането на Джейн Остин, че най-върховна човешка добродетел е приветливостта. Тази привлекателност аз я намирам тук, в Нов български университет. Аз желая тук да я намирам, тя да остане вечно. Тя желае доста старания, тя желае чисто сърце, желае смела мисъл и по-късно - аз съм изцяло склонен с нея (Джейн Остин) - тя поставя последователността. Да бъдем поредни в делото на този човек (Богдан Богданов). Аз имам щастието и участта в този момент да приема тази премия на неговото име ", сподели по време на церемонията по награждаване проф. Георги Фотев.

Професор Георги Фотев е шеф на Центъра за проучване на европейските полезности при Нов български университет. Автор е на огромен брой научни изявления у нас и в чужбина. Министър на науката и висшето обучение (1991). Три мандата е шеф на Института по социология към Българска академия на науките.

В негова чест е оповестен монументалният алманах " Светове в социологията " (2006) с присъединяване на негови възпитаници, сътрудници и на международни имена в социологията като Зигмунт Бауман, Едуард Тирикян, Майкъл Бъроуей, Джон Рекс и други

На церемонията по връчване на Наградата за хуманитаристика своя плакет получи и миналогодишният лауреат - диригентът на Софийска филхармония Найден Тодоров, който произнесе академично слово на тематика " Има ли будители през днешния ден? ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР