Социалният министър Деница Сачева отказва да се срещне с протестиращите

...
Социалният министър Деница Сачева отказва да се срещне с протестиращите
Коментари Харесай

Сачева отказва да се срещне с протестиращите майки

Социалният министър Деница Сачева отхвърля да се срещне с протестиращите майки и даде да се разбере, че няма да ревизира назначението на Адриана Стоименова за зам.-министър по въпросите на хората с увреждания, макар че то се приема за провокация. Това стана ясно от присъединяване на министъра в предаването на Цветанка Ризова " Лице в лице " по Би Ти Ви. Преди няколко дни майките възобновиха митингите си с палатков лагер пред Министерския съвет поради опасения, че законът за персоналната помощ, написан с тяхно присъединяване, ще бъде ревизиран.

" Срещам се с тези, които имат съответни оферти за решение на проблеми " - по този начин Сачева отговори на въпроса дали ще беседва с протестиращите. Тя ги упрекна, че настояванията им са политически и не се отнасят до хората с увреждания.

Министърът разгласи, че Стоименова е нейна номинация. Назначението взриви още повече напрежението измежду протестиращите, защото преди 2 години Стоименова твърдеше, че митингите им са платени извън. Те към този момент слагат ултиматум за две оставки - и на Сачева, и на Стоименова. " Аз я предложих, предложих да има човек, който да управлява политиките за хора с увреждания. Темата за взаимоотношенията бих оставила госпожа Стоименова сама да я позволи и да почисти недоразуменията сред тях ", разяснява Сачева. Тя упорства на заместник-министъра да бъде даден късмет да покаже какво може да прави. По отношение на подозренията към неправителствената организация, чийто началник бе Стоименова до влизането си в МТСП, Сачева увери, че са направени шест инспекции и шестте са приключили без констатация за осъществени нарушавания.

По значителния въпрос - какво ще се прави със закона за персоналната помощ, общественият министър увери, че той няма да се анулира, само че ще се усъвършенства. При приемането на закона депутатите записаха, че в период до 30 юни тази година министърът би трябвало да внесе в Народното събрание разбор за действието на закона и оферти за неговото рационализиране. Именно този текст породи опасения, че плануванаъа по закона помощ ще бъде орязана.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР