Социалната политика не е раздаване на помощи, а инструмент за

...
Социалната политика не е раздаване на помощи, а инструмент за
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: За БСП социалната политика не е раздаване на помощи, а демографска инвестиция в млади и работещи родители

„ Социалната политика не е разпределяне на помощи, а инструмент за напредък на публичното благоденствие и инвестиция в перспективни млади български фамилии. Така я разбираме в Българска социалистическа партия и всичките ни законодателни начинания и промени са правени и на този принцип. “ Това съобщи на среща с жители на Дряново лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в 7 МИР Драгомир Стойнев. Според него слабите и нуждаещите се, ще получат помощ, само че е доста значимо страната да се погрижи и за младежите, които се трудят и обезпечават, тъй като те са тези, които вземат решение демографската рецесия и са стожер на стопанската система.
Стойнев, който е един от главните вносители на общественото законодателство на Българска социалистическа партия, уточни действителните резултати от работата на Българска социалистическа партия в късия мандат на предишния парламент - безплатните детски градини и ясли, увеличението на майчинството на 710 лева през втората година, въвеждането на необлагаем най-малко от 600 лева за първо дете и 1200 лева за второ дете, безплатните учебници от 1 до 12 клас и 300 лева еднократна помощ за всички възпитаници до 4 клас.
Социалистите оферират сериозна промяна и на политиката на поддръжка за раждаемостта и съм младите фамилии. „ Много е значимо страната да не раздава помощи на калпак, а да вкара и правилото на инвестиция в младежите, които се трудят и се обезпечават. Затова ние предлагаме Еднократна помощ в размер на 7000 лева за всяко второ и трето дете на родители, само че забележете – единствено на тези, които са обезпечени най-малко 24 месеца обратно, т.е. на родители с действителен принос в стопанската система и обществената система. На тях страната дължи поощрение! “, сподели още Драгомир Стойнев.
В срещата участваха кметът на Дряново Трифон Панчев и ръководителят на Българска социалистическа партия Дряново Светослав Минчев.
Драгомир Стойнев, Валери Митов, втори в листата на социалистите, дружно с представителите на Дряново - Желязко Великов, трети в листата и Пламен Обрешков – осми в листата, оповестиха пред присъстващите основнитесоциалните оферти, които Българска социалистическа партия ще инициира в идващия парламент:
- Еднократна помощ при раждане: за първо дете – 600 лева, за второ дете – 1200 лева, за трето дете – 1700 лева, за всяко последващо – 300 лева.;- Обвързване на размера на майчинството през втората година до размера на минималната работна заплата (ок. 60 000 майки);- Увеличаване размера на еднократната помощ за майки-студентки на 7000 лева (обхваща над 6000 майки);- Нулев налог върху приходите от труд до навършване на 26 години (обхваща близо 300 000 млади хора);- Безплатни медикаменти за всички деца до 14 година (обхваща над 1 милион деца).- От 2024 година увеличение на еднократната помощ за възпитаници на 350 лева и даване на такава и  за учениците от 5 до 7 клас в това число.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР