Социалната и жилищна политика е първия проблем, върху който ще

...
Социалната и жилищна политика е първия проблем, върху който ще
Коментари Харесай

A. Джелил: Редно е след изборите партиите, в зависимост от резултата си, да имат зам.-кмет

Социалната и жилищна политика е първия проблем, върху който ще подчертава Движението за права и свободи в идващия общински съвет. “Там стартира нещо от предния мандат и не се довърши. Старият жилищен фонд може да бъде решен единствено по един метод - като се продават старите жилища и на тяхно място, дали с публично-частно партньорство или единствено със силите на общината може да се построят нови, които отново да бъдат със обществена функционалност и да с еотдават на нуждаещите се ”. Това сподели в изявление по Дарик радио претендентът за кмет на Движение за права и свободи и лидер на листата със съветници Айдоан Джелил.

По думите на Джелил, който е и общински ръководител на партията в Русе, новата администрация, която и да е тя, би трябвало да има необятна поддръжка в общинския съвет. “Това значи, че всяка партия, според от представянео си на първия тур, би следвало да взе участие със заместник-кмет. Със съответния сектор и да поеме ангажимент да извършва както партийната, по този начин и общинската политика за основаване на едни по-добри условия за хората, което ще се отрази и в по-ннтатъшното развиване на общината ”, разясни Айдоан Джелил.

Предизборната акция на Движение за права и свободи протича най-вече със срещи лице в лице с хората. От партията визират сериозен проблем в изоставането в развиването на крайните квартали и дребните обитаеми места в Община Русе. Има улици, които са фрезовани и не са асфалтирани към този момент 4 години. Косенето в междублоковите пространства, детските площадки, осветлението, също са проблематични. Голямо напрежение основава и водния цикъл. “Ние сме намерили верния метод за тези проблеми и образецът за това е село Семерджиево, където кметът е от Движение за права и свободи, а за тези избори никоя партия не изкара конкурент против Мюжгян Халилова. Очевадно е, че селото е доста живо, пенсионерският клуб и детският ъгъл са актуализирани, в този момент се прави юношески дом, където младите поданици на обитаемото място да могат да упражняват и да се забавляват. Разбира се това всичко се случва и благодарение на общинските съветници. Ние от Движение за права и свободи постоянно сме откликвали на потребностите на кметовете, тъй като разбираме проблемите им ”, безапелационен бе Айдоан Джелил.

За тези избори Движението направи обновяване на листите си в цялата страна. Много млади и нови лица бяха сложени на избираеми места. Самият Джелил е част от това обновяване. Той е кадър на младежката организация, който е минал през всички стъпала на партията с цел да стигне до това да бъде кандидат-кмет и лидер на листа. “Обновлението се прави с съответни цели. Ние несъмнено сме реалисти, знаем какви са опциите ни. Голямата ни цел е да удвоим резултатите от последните локални избори ”, изясни Джелил.

Чуйте цялото изявление в звуковия файл:

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР