Социалистите се събраха на Бузлуджа за традиционния си събор. По

...
Социалистите се събраха на Бузлуджа за традиционния си събор. По
Коментари Харесай

Десетки хиляди се събраха на Бузлуджа за събора на БСП

Социалистите се събраха на Бузлуджа за обичайния си събор. По данни на медии 20 000 души са на историческия връх, от пресцентъра на Българска социалистическа партия пък оповестиха за 50 000 души.

Това е най-многобройният събор на левицата от 2005 година насам. Националният политически протест бе открит с химна на Р България, този на Европейски Съюз и на Интернационала. Хилядите социалисти скандират „ Българска социалистическа партия “ и развяват флагове на партията и националния байрак.
Мотото на събора, с който се означават 127 години от основаването на Българска социалистическа партия, е „ За по-добър живот - нашата идея е България “.
Очаква се слово да произнесе водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. На събора Нинова ще връчи премията „ Димитър Благоев “ на някогашния министър на културата Георги Йорданов и Мерсия Макдермот. Наградата беше присъдена от Националния съвет на партията на 21 юли 2018 година
Приветствия ще насочат и президентът на ПЕС Сергей Станишев, представителят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Елена Йончева, депутати и други. След политическата част социалистите ще се насладят на концерт на Горан Брегович.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР