Социалистите отново правят размествания във водаческите места в листите за

...
Социалистите отново правят размествания във водаческите места в листите за
Коментари Харесай

Вигенин излиза на изборите срещу Кирил Петков и Борисов в Пловдив

Социалистите още веднъж вършат разбърквания във водаческите места в листите за кандидат-депутати за изборите на 14 ноември. Освен водачът Корнелия Нинова, която е отпред във Варна и 25-и МИР София, отпред на две листи към този момент ще е и Кристиан Вигенин, който е зам. началник на Българска социалистическа партия и оглавява предизборния щаб. Той повежда с изключение на в досегашната си област Ямбол и в Пловдив, където на последните избори първи бе проф. Иво Христов. Той освен няма да е отпред на листа, само че през днешния ден разгласи във Facebook, че няма да се кандидатира за народен представител.

Изборната борба в Пловдив се обрисува най-оспорвана. Очаква се против Вигенин там да излязат някогашният длъжностен министър Кирил Петков, както и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Бившият зам. министър Георги Кадиев, който в предния парламент влезе като съдружен сътрудник на Българска социалистическа партия, няма да е преди всичко в алената листа в Стара Загора. Причината, настояват социалисти, е, че локалната организация е възроптала против кандидатурата му и по тази причина отпред застава Георги Гьоков.

Зам.-шефка на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова се мести от челното място в Ловеч в Монтана. А дългогодишният лидер там Атанас Костадинов ще е лидер в Силистра. Той пък ще размени Вяра Емилова, която отива в Ловеч.

Драмата в Добрич от предните избори продължава и в този момент. По твърдото искане на социалистите в Добрич е заменен депутатът Димитър Данчев. Начело там застава водачът на алената организация - Мая Димитрова.

Рокада има и в Пловдив-област, където Веска Ненчева сменя Манол Генов.

Петя Михалевска, щерка на починалия зам.-министър Димчо Михалевски, също отпада от водаческото място в Смолян. Така в региона първи ще е Емил Хумчев, който е ръководител на общинския съвет в Златоград. В Кърджали пък още веднъж отпред на листата ще е локалният водач Милко Багдасаров.

Същите са водачите в два основни столични региона – Христо Проданов в 23-и МИР, и Георги Свиленски в 24-и МИР.

Предстои решението на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия за водачите да бъде утвърдено и от Националния съвет на автограф.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР