Социалистите и демократите в Европейския парламент заявяват, че е изключително

...
Социалистите и демократите в Европейския парламент заявяват, че е изключително
Коментари Харесай

Европейският парламент с критики към Москва заради спрените доставки на газ за България и Полша

Социалистите и демократите в Европейския парламент декларират, че е извънредно значимо единството на Европейския съюз да не бъде подкопавано от опитите на Русия да сътвори разделяне, излиза наяве от публикувана от пресофиса на групата информация.

Според тях едностранното решение за прекъсване на доставките на газ за България и Полша е явен опит за оказване на напън освен върху тези две страни членки, само че и за намаляване и делене на Европейски Съюз като цяло.

" За нашата група не е изненада, че Русия употребява " Газпром " като лост против единството на Европейски Съюз. Това е остаряла тактика на Москва, която датира доста преди съветската инвазия в Украйна. Изявлението на Москва, което чуваме през днешния ден, е просто намерено изнудване на страните членки да заплащат в рубли, до момента в който всички знаем, че това е в прорез с клаузите на договорите, където ясно е посочено, че заплащанията би трябвало да се правят в евро или в долари. Но има и опит от страна на Русия да сътвори интриги измежду нас и да ни принуди да подкопаем личните си наказания и по този метод да укрепим съветската рубла и режима в Кремъл ", отбеляза Дан Ника, член на Екологичен потенциал и представител на социалистите и демократите в комисията по индустрия, проучвания и енергетика.

Ника добавя, че групата на социалистите и демократите " приканва страните членки да не се поддават на натиска, а да създадат всичко по силите си, с цел да поддържат и компенсират енергийните загуби, пред които са изправени Полша и България. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР