Социалисти от БСП - Лозенец почистиха осквернения Паметник-костница на територията

...
Социалисти от БСП - Лозенец почистиха осквернения Паметник-костница на територията
Коментари Харесай

Почистиха осквернения Паметник-костница в Лозенец

Социалисти от Българска социалистическа партия - " Лозенец " почистиха осквернения Паметник-костница на територията на региона. Инициативата е на общинския консултант от групата на " Българска социалистическа партия за България " и ръководител на Районния съвет на социалистите в " Лозенец " Николай Велчев. В почистването се включи и ръководителят на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия - София Габриел Вълков.

" По-всички интернационалните контракти ние сме длъжни да опазваме паметниците. Крайно време е да спрем възраждането на неофашзма от хора, подготвени на всичко, с цел да се харесат на западни фондации, разяснява Николай Велчев. - В основата на неолиберализма е русофобията. Тя служи като инструмент на шепа хора да се изявят краткотрайно на политическата сцена. Оскверняването на монументи е вандалски акт. А когато приказваме за Паметник-костница в " Лозенец " е нарушаване на всички интернационалните правни и морални правила за запазване на войнишките монументи. Години наред такива паметници редовно са обект на вандализъм, само че сходни действия са в жестоко нарушаване на Женевската спогодба, според която всяка страна има право, без значение от идеята на войната, да има свои военни гробове и монументи на територията на друга страна, като те са неприкосновени ".

Един от белезите за цивилизовано общество е точно да пази, почита и предава историята на поколенията, сподели Габриел Вълков и добави: " Вярваме, че историята би трябвало да се пази непременно, тъкмо поради събития като актуалните. С дейностите си държавници в днешно време няма по какъв начин да анулират геройството на хората, които са дали живота си в името на България. Ние сме длъжни да пазим, почитание и да описваме на идващите генерации историята с всички нейни възходи и падения ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР