Социалистът Педро Санчес бе натоварен вчера от краля на Испания

...
Социалистът Педро Санчес бе натоварен вчера от краля на Испания
Коментари Харесай

Социалистът Педро Санчес бе натоварен от краля на Испания със задачата да състави правителство 

Социалистът Педро Санчес бе претрупан през вчерашния ден от краля на Испания със задачата да сформира държавно управление след успеха на партията му на парламентарните избори през април, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Фелипе Шести "предложи Педро Санчес като претендент за ръководител на държавното управление ", съобщи ръководителят на Конгреса на депутатите Меричел Батет Ламаня след срещата сред Санчес и краля.

"За мен е чест да приема тази задача ", сподели малко по-късно Санчес пред публицисти.

Санчес сподели, че идната седмица ще се срещне с водачите на други политически партии, с цел да договаря за "съставянето на устойчиво държавно управление за идващите четири години ", съобщи Асошиейтед прес.

Испанската социалистическа работническа партия завоюва най-вече гласове на изборите на 28 април, само че не съумя да реализира болшинство в Народното събрание и ще се нуждае от поддръжка, с цел да остане на власт.

Санчес сподели, че четирите стълба на управническата стратегия ще бъдат битка против климатичните промени, цифровизация, понижаване на неравенствата и работа за по-силна Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР