Социален ли е Бюджет 2024? След понижаването на инфлацията -

...
Социален ли е Бюджет 2024? След понижаването на инфлацията -
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян защитава връщането на 20% ДДС за ресторантите: Обществото де факто ги субсидира

Социален ли е Бюджет 2024? След понижаването на инфлацията - станахме ли по-богати? И вярно ли беше отпадането на редица данъчни ограничения? Коментар на тези въпроси в студиото на „ Събуди се ” по Нова телевизия направи финансистът Левон Хампарцумян.

" Бюджетът е за всички. Тези хора, на които по този начин или другояче им е добре, нормално са предприемчивите хора, които основават благосъстоянието. Това са бизнесмени, високо образовани хора, такива с редки специалности, добре платени. Така че, те основават изискванията за тези, на които по някакъв метод животът им е протекал по този начин, че не могат да се състезават непосредствено с тях. Но резултатът от стопанската система, от тяхната активност в едно съвременно общество, е през налозите, посредством които те получават по-добри благоприятни условия ", акцентира той.

По думите му това, че финансовият министър не е съумял да прокара своите хрумвания за " бонус-донус " и " данък-бъкшиш " е било вярно. " Аз не съм сигурен и какъв брой финансовият министър е бил неотстъпчив по тези въпроси, тъй като това са ограничения, които звучат забавно, само че граничат с наивността от позиция на резултатите, които биха донесли на фиска, на данъчните. За повдигането на ДДС-то на заведенията за хранене, аз също мисля, че е хубаво да имаме единна данъчна ставка. По ред аргументи. Защото заведенията за хранене го получиха - даваш някаква отстъпка, по-късно не можеш да я вземеш. Всъщност, нито поевтиняха заведенията за хранене, нито качеството на обслужване стана, Бог знае, какъв брой по-различно. То е такова, каквото е. Така, че това от позиция на потребителите беше неутрално. От позиция на Министерство на финансите получават по-малко пари. Де факто, ние субсидираме заведенията за хранене като общество ", безапелационен е Хампарцумян.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР