Сопот e без вода повече от 3 дни.Кметът Деян Дойнов

...
Сопот e без вода повече от 3 дни.Кметът Деян Дойнов
Коментари Харесай

Сопотчани готови на бунт срещу ВиК-Пловдив

Сопот e без вода повече от 3 дни.Кметът Деян Дойнов срещна жителите, които предизвикаха среща пред общината, със обстановката по отношение на неналичието на водоподаване в града. От ВиК-Пловдив към този момент не дават прогнози за разрешаване на въпроса с водоподаването. Управата на града изрази своето удивление от безхаберието на институциите и цялостното неглижиране на казуса от управата на ВиК.

Позиция изрази и известният артист Николай Урумов, който показа, че средата на живот на Алековия Бай Ганьо е непроменена към този момент 130 години.

Гражданите са мощно обезпокоени от плъзването на разнообразни болести. Притеснение показват и ръководителите на детски ясли, градини, обществени домове и болница. Своята позиция показа и водачът на КТ „ Подкрепа “ – Димитър Атанасов. Той също не е наясно по какъв начин прилипса на водоподаване ще действат обикновено Вазовските машиностроителни фабрики в града.

От ВиК-Пловдив към този момент оповестиха, че екипи на сдружението не престават да работят по премахване на повредите, породени от наводнението в Карловския регион. Поради преливане на р. Стряма и заливането на помпените станции са зародили голям брой повреди по тях, както и по водопреносната мрежа на засегнатите селища, заради тази причина все още без водоснабдяване са гр. Сопот; с. Христо Даново; с. Богдан; с. Каравелово; с. Войнягово; с. Иганово, с. Слатина; ВМЗ-Сопот, както и площадка Иганово към ВМЗ.

С водоснабдяване, само че с мътност във водата остават селата Черноземен, Ръжево и Горна Махала.

Екипи на ВиК Пловдив, взаимно с Гражданска отбрана и Военните формирования от Карловския район, правят дейности по възобновяване на пътните трасета и водоизточниците „ Дамлъ дере “ и „ Коджа дере “, които зареждат с вода Сопот и покрайнините. Всички дейности се координират с Кризисния щаб към Областна администрация – Пловдив.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР