Соня Йончева, Пласидо Доминго и маестро Тодоров, фото Alexander Богдан

...
Соня Йончева, Пласидо Доминго и маестро Тодоров, фото Alexander Богдан
Коментари Харесай

Къде вечеряха Пласидо Доминго и Соня Йончева

Соня Йончева, Пласидо Доминго и маестро Тодоров, фото Alexander Богдан Thompson

„ За повторно съм в София и съм доста благополучен, тъй като на следващия ден вечер ще изляза на сцената пред една от най-големите православни катедрали в Европа. Когато за първи път гостувах в България преди няколко години, със брачната половинка ми Марта пожелахме да разгледаме храм-паметник „ Свети Александър Невски “ и бяхме впечатлени. През годините съм имал щастието да си партнирам с огромни български артисти като Гена Димитрова, Райна Кабаиванска, Красимира Стоянова, Николай Гяуров, Никола Гюзелев. Утре ще бъда на сцената до една изключителна певица като Соня Йончева, която завоюва състезанието „ Опералия “ преди години. Създадох този конкурс, с цел да дам път на младите. Особено е вълнението, когато спечелилите в него стават международни актьори като Йончева “, сподели Пласидо Доминго след подготовката в зала „ България “ със Софийска филхармония под диригентството на Найден Тодоров. На няколко пъти музикантите приветстваха фамозния тенор след осъществяванията.

„ Големите актьори не се пестят. Вижте го по какъв начин репетира! “, възкликна Соня Йончева към екипа на Евронюз, които са в София, с цел да отразят едно от музикалните събития на годината в Европа. Сред публиката в залата бе и кмета Йорданка Фандъкова, която подари на Доминго и Йончева скъпи записи на българския бас Борис Христов и плакети на София. 

Пласидо Доминго е поканен от Йончева за концерта „ Гала в София “, който е на следващия ден от 20 часа на площада пред храм-паметник „ Свети Александър Невски “. 

„ Той е ера в света на операта. Щастлива съм, че одобри поканата да създадем този концерт за българската аудитория “, сподели Йончева.

След подготовката двамата се разходиха из София с екипа си и вечеряха в ресторанта на хотел „ Интерконтинентал “, който е техен хазаин.

Във връзка с концерта е въведена краткотрайна организация на придвижването, с която може да се запознаете тук: 

Организаторите от SY 11 молят феновете оптимално рано да заемат местата си, с цел да не се получават опашки преди началото. Публиката ще бъде пускана на площада от 18 часа. Входовете ще бъдат затворени в 19:40 часа и няма да се позволяват закъснели фенове.

Поради епидемиологичните ограничения за Ковид-19 уредниците припомнят, че в антракта сред двете елементи на концерта феновете би трябвало да лимитират придвижването сред обособените браншове.

 Организаторите от SY11 пускат спомагателна опция за  билети, които може да откриете на:  . Концертът ще бъде излъчен в целия свят онлайн. Билети за стрийминга на: – 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР