Sony вероятно ще пусне на пазара обновена версия на своята

...
Sony вероятно ще пусне на пазара обновена версия на своята
Коментари Харесай

Нов PlayStation е на хоризонта и причината е... GTA

Sony евентуално ще пусне на пазара актуализирана версия на своята подпора PlayStation 5 през тази година, с цел да даде нов подтик на продажбите, а и да предложи на почитателите съответен хардуер за една от най-чаканите игри на десетилетието - GTA VI, която се чака през 2025 година, оповестява CNBC, като се базира на анализатори.

PS5 е към този момент на повече от 3 години. Конзолата дебютира във времената на пандемия и затруднени доставки на чипове, само че тези проблеми към този момент са минало и тя е безапелационния победител в борбата на гейм платформите от девето потомство, където неин единствен съперник беше дуото Xbox One X/S. От PlayStation 5 досега са продадени повече от 55 млн. бройки.
 Битка на титаните: PlayStation 5 против Xbox Series X
Битка на титаните: PlayStation 5 против Xbox Series X

Коя подпора ще бъде по-желана? Преглед на техническите спецификации, дизайните и бизнес тактиките зад двете устройства

Конзолата обаче губи движение и преди седмица Sony ревизираха прогнозите си за продажбите до края на годината - от 25 млн. бройки на 21 млн. с " еволюционен спад " от идната фискална година.

До момента отговорът на японския колос в такива обстановки е бил да обнови платформата си - PlayStation 4 Pro с някои външни и вътрешни усъвършенствания се появи на пазара 3 години след дебюта на истинската версия. Вече има slim версия на PS5, само че упованието на специалистите е за доста по-голям ъпгрейд.

" Има консенсус в гейминг промишлеността, че Sony в действителност приготвя дебюта на PS Pro през второто полугодие на 2024 година Sony ще желаят да бъдат изцяло сигурни, че разполагат със страховит хардуер за GTA VI през 2025 година ", разяснява пред CNBC Серкан Тото от Kantan Games.
 Microsoft се готви да пусне Xbox ексклузивите си за PlayStation и Switch
Задава се земетресение в света на игрите: Идва ли краят на Xbox?

Целта на компанията - да разшири пазарното си наличие отвън личния хардуер

PlayStation и GTA имат доста богата споделена история. Първата игра от поредицата Grand Theft Auto през 1997 година стана едно от най-успешните заглавия за PlayStation, а GTA 3 от 2001 година, която придвижи престъпния екшън в тримерен отворен свят, беше основна за триумфа на PlayStation 2 в конкуренцията на Sega Dreamcast, Nintendo GameCube и първия Xbox на Microsoft.

Сега обстановката обаче е комплицирана - маржът на облагата на Sony от гейм бизнеса е на най-ниските си равнища от години. Microsoft, които изостават доста с Xbox, преди дни оповестиха, че някои от хитовите игри за платформата им ще изгубят своята ексклузивност - още веднъж ход, който цели повишение на облагите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР