Сондата на НАСА Voyager 2, може да е близо до

...
Сондата на НАСА Voyager 2, може да е близо до
Коментари Харесай

Voyager 2 може би напуска Слънчевата система

Сондата на НАСА Voyager 2, може да е покрай присъединение към своя близнак Voyager 1 и да навлиза в междузвездното пространство.

Корабът открива пет % нарастване на галактическите лъчи от края на август насам, което допуска, че е покрай пресичането на хелиопаузата (ръба на слънчевия вятър, както и на хелиосферата) и навлизането в междузвездното царство.

Voyager 1 означи сходно нарастване през май 2012 година, тъй че в този момент неговият сътрудник с номер 2 дава наново сходни характерности.

Екипът ръководещ задачата обаче предизвести, че Voyager 2 е на друго място на звездната карта и на друга траектория, тъй че не е наложително да излезе отвън Слънчевата система в сходна времева рамка като Voyager 1.

От друга страна, границите на самата хелиосфера се трансформират в хода на 11-годишния цикъл на Слънцето. Данните демонстрират, че нещо изключително се случва на Voyager 2. Според учените обаче, може да отнеме месеци до момента в който сондата каже довиждане на Слънцето.

Това излизане отвън Слънчевата система ще съставлява базисен стадий от изследването на дълбокия космос, когато се случи. Това ще бъде единствено вторият човешки обект, който ще навлезе в междузвездното пространство. Като се има поради, че някакви бъдещите задачи отвън Слънчевата система не се плануват в скоро, а и по-далечно време, пътуването на двете сонди с името Voyager за дълго време ще бъде единствен късмет за човечеството да „ надникне “ в дълбокия космос отвън Слънчевата система.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР