Солта е незаменима подправка на всяка трапеза. Познатата ни трапезна

...
Солта е незаменима подправка на всяка трапеза. Познатата ни трапезна
Коментари Харесай

Може ли да заменим трапезната с морска сол

Солта е незаменима фалшификация на всяка софра. Познатата ни трапезна сол е най-масово употребена. Голямото количество натрий в нея обаче води до редица здравословни проблеми. Поради това е добре да се размени с морска сол.

В морската сол се съдържат доста повече микроелементи, в сравнение с в натриевата. Тя е минимално обработена и е съвършеният сурогат на елементарната сол. За разлика от нея, морската намалява доста приемът на натрий, като в същото време не лишава организма от потребни микроелементи. В нея се откриват и минералите желязо, калций, цинк, бромид, калий и магнезий.

За разлика от трапезната сол, морската се отличава с високо йодно наличие. При производството на трапезна сол се постанова изкуствено обогатяване с този детайл. Доказано е, че никой не се нуждае от обогатена с йод сол, а от здравословна диета и артикули, които носят уравновесени микроелементи на организма.

 Трапезна сол

Трапезната сол може да се подмени с морска и поради концентрацията на натрий. Концентрацията му в двата типа сол е релативно идентична. Въпреки това морската сол е по-добра, защото кристалите ѝ са доста по-едри.

Когато бъдат признати, те компенсират огромни количества натриева сол, защото тя е доста по-ситна. Така, поетите равнища натрий са доста по-малко. Те се усвояват и по-лесно от организма. По-ниските равнища на натрий понижават и равнищата на артериално налягане.

Минералите, които се съдържат в морската сол, подкрепят поддържането на електролитния баланс в организма. Именно той е виновен за здравето и естествените функционалности на тялото.

Редно е да се означи, че телата ни се нуждаят от минимално количество сол, с цел да бъде тяхното действие обикновено. Изследванията сочат, че в наши дни по-голямата част от хората одобряват несъразмерни количества сол. Освен от директния банкет на сол, това се обуславя и от потреблението на доста модифицирани храни.

В множеството случаи е значим не типът сол, а количеството ѝ. Без значение кое предпочетем - морска или трапезна сол, тя би трябвало да се употребява с мярка. Най-вече тъй като количествата натрий са идентични и при двете.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР